Kale Pesto Recept

Pesto är oftast gjord med basilika, men andra gröna grönsaker och örter kan också göra mycket intressanta pestos. Kasta det här med varm pasta och lite av kokvattnet från pastan (för att tona det i en sås), eller rör om det i ris eller risotto . Du kan hålla den täckt i kylskåpet i flera dagar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera vitlöket i en matberedare försedd med ett stålblad och puré för att hugga vitlöket.
  2. Tillsätt kale och persilja och puls tills gröna är finhackade.
  3. Drizzle i olivoljan med motorn igång.
  4. Krydda med salt och peppar, puls i parmesanosten, men inte puré eller överprocess.

Matlagningstips:

Notera:

Parmesanost (känd i Italien som Parmigiano-Reggiano) är en hård, granulär ost. Det är uppkallat efter det område i Italien där det produceras, och autentisk parmesan kan faktiskt bara komma från vissa områden i det landet, enligt italiensk lag. Utanför Europa kan namnet "Parmesan" lagligen användas för ost i Parmigiano-Reggiano-stilen, men inte hela namnet.

Parmigiano-Reggiano är gjord av opasteuriserad mjölk, och det finns många strikta riktlinjer kring hur äkta italiensk parmesan görs. Det är en åldrig ost, och ofta äldre är det mer uttalad smak och dyrare. Om du köper en inhemsk version av parmesan som också är bra, Om du är så benägen köper du Parmesan i bitar och ristar eller skär det själv, eller köper den i en marknads- eller ostaffär som regelbundet parmesan eller har en hög omsättning av packad riven parmesan. Köp bara det i ostkåpan, köp aldrig grejerna i hyllstabil burkar.

Parmesan revas ofta, fin eller grovt, och används i pasta, såser, risotto och soppor.

Det kan skäras skarpt över olika rätter och sallader, och det kan också ätas rakt, brutet i små bitar eller skåror, vilket är mycket vanligt i Italien och i hela Europa. Amerikaner använder det mer i matlagning.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 449
Totalt fett 40 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 27 g
Kolesterol 10 mg
Natrium 146 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 3 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)