Creamy Vegan Blomkål och Dill Soup

Detta naturligt krämiga, makrobiotiska blomkålssupprecept förbättras med den milda smaken av dill. Jag har sett de mest döda blomkålshattarna ändrar sina tankar efter att ha ätit denna soppa, och jag kan aldrig tyckas göra en tillräckligt stor pott av det: alla kommer tillbaka i sekunder. Om du inte är en fan av dill, ersätt cilantro, dragon eller timjan.

Jag gillar att servera denna soppa med en fin bit av rustikt bröd och en färgglad sallad som Harvest Salad of Micro Greens, Apple och Toasted Walnuts; De djupare smakerna av betsallad med Arugula, Valnötter, Chèvre och Thyme-Citron Vinaigrette eller med en salladsallad, som Quinoa-sallad med Pan Seared Fennel och Granatäpple eller Varm Quinoa-sallad med gröna bönor och kantarell svamp . Paired upp med en av dessa rätter blir soppen mitt i ett underbart ljus men tillfredsställande vegetarisk kvällsmat. Jag har också haft det här till frukost på en kall morgon; Personligen tror jag att soppa till frukost är helt undervärderad! Soppan håller ganska snyggt i ett par dagar i kylskåpet.

Vad du behöver

Hur man gör det

Skär 4 koppar små (1 tum) floretter från blomkålens huvud och lägg åt sidan. Höja kvarvarande blomkål i 1 tums bitar.

Värm olivolja i en sopppanna över medelvärme. Tillsätt lök, yam, selleri och de gröna bitarna av blomkål. Koka 5-7 minuter tills löken är genomskinliga. Lägg till lager, vatten, löklök, timjan och salt. Koka upp soppa, täck, reducera till en simma och laga i 20 minuter, eller tills grönsaker är ömma.

Avlägsna från värme. Ta bort och kassera bladbladet och timjan. Blanda soppbas med en vertikal mixer (eller i små satser i en vanlig mixer). Återgå till medelflamma, tillsätt blomkålfloretter och koka ytterligare 10 minuter. Tillsätt dill, några grindar peppar och servera omedelbart.

Obs! Om du inte äter sopp direkt, lägg till dill när den serveras.

Serverar 4-6

Copyright 2009 av Jen Hoy

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 166
Totalt fett 9 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 151 mg
Natrium 254 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 4 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)