Maskros Honey from Flowers Recept

Weed dessa irriterande maskrosor från din gräsmatta och gör en behandling från blommorna. Maskros älskling är inte honung gjord av bin, men snarare är det verkligen maskros sirap gjord med blommor och socker. Du är biet som omvandlar blommor till söt godhet.

Maskros honung är en bra ersättning för honung, med en överraskande lik smak. Konsistensen är tunnare än de flesta honung. Den har ett mycket liknande utseende i färg.

Om du har en gräsmatta prickad med maskrosor och där du är säker på att det inte har funnits några kemikalier, kan du foder för blommorna. Anbudsgreenerna är också bra för sallader. Om våren har sprungit men bina inte är tillräckligt surrande för att göra älskling, är det här en rolig säsongsmässig ersättare.

Maskros honung är stor på toast, muffins, pannkakor och kex. Du kan använda den mycket som du skulle använda honung i te och drycker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Välj maskrosblommor under dagsljuset medan du är i full blomning.
  2. Blöt blommorna i kallt vatten i fem minuter för att tillåta tid för några insekter att gå ut.
  3. Ta bort kronbladen, och mät sedan petalsna endast. Kassera mitten av blomman och stammen.
  4. Placera kronblad i en tung kastrull tillsammans med vatten, citronskivor och vaniljböna.
  5. Koka upp, minska värmen och låt den simma i 30 minuter. Ta bort pannan från värmen och låt branta i 6 timmar.
  1. Torka maskroset genom en ostkotta och kassera fastämnena.
  2. Placera maskroset i en tung kastrull och sätt den till låg koka.
  3. Gradvis tillsätt socker till kokande vätska under omrörning tills sockret är upplöst.
  4. Sänk värmen och låt den simma upptäckta tills den når den önskade siraptjockleken. Det kan ta upp till 4 timmar.

Förvara maskros honung i kylskåpet.

Vissa kockar lämnar blomhuvudena intakta, men detta kan lägga en bitter anteckning mot honungen. Det är bäst att bara använda kronblad och eliminera alla gröna delar.

Om du är orolig över vem eller vad som tippade genom maskroserna innan du valde dem, ska sköljning och kokning eliminera eventuella dröjande bakterier. Det är dock bäst att undvika fläckar av maskrosor som kan ha behandlats med kemikalier. Många elimineras inte genom kokning.

Plocka maskrosblommorna kommer att hålla dem från att gå till frö och föröka fler maskrosor. Det är bra nyheter om du vill ha färre men dåliga nyheter om du upptäcker att du älskar maskros honung och vill ha mycket fler blommor nästa säsong.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 136
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)