Pumpa Choklad Truffles

Pumpa Chokladtrufflor är släta, krämiga chokladtrufflor med en ledtråd av pumpa paj smak från pumpa puré och fall kryddor. Pumpan är subtil men lägger till en härlig höstsmak på dessa godisar. Pumpa Chokladtrufflor är perfekta för Halloween, Thanksgiving, eller något fall tillfälle.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera den hackade choklad i en värmesäker skål. Kombinera den tunga grädden, pumpa puree, saltet, kanel och muskot i en liten kastrull över medelhög värme. Vispa tills pumpan och grädden är släta. Värm tills blandningen bara börjar koka.
  2. Häll den heta grädden genom en sikt över den hackade chokladen - det här spänner ut några stora bitar pumpa puree som kan störa en mjuk trffeltextur. Vispa grädden och chokladet tills blandningen är blank och helt slät. Låt det svalna kort.
  1. När det fortfarande är varmt men inte längre varmt, vispa i smöret tills det är införlivat. Tryck en bit av klädesplåt på toppen av chokladet och kyl det tills det är tillräckligt skönt, ca 2 timmar.
  2. När choklad är fast men inte stenhård, använd en godisskopa eller en tesked för att scoop upp små bollar. Damma dina händer med kakao och rulla tryffelarna mellan dina palmer för att göra dem runda.
  3. Smält godisbeläggningen (eller omväxlande, temperera äkta choklad ) i mikrovågsugnen tills den är jämn och flytande.
  4. Doppa tryfflarna i beläggningen, en efter en, med hjälp av doppverktyg eller en gaffel. Om du önskar, lägg dem med apelsinstänk eller andra dekorationer medan chokladet fortfarande är vått. För att få effekten på bilden, dammade jag liberalt topparna med apelsinslipsocker.
  5. Kyl tryfflarna för att sätta beläggningen i ca 10 minuter före servering. Förvara Pumpkin Chocolate Truffles i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka, och ta dem till rumstemperatur före servering.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 155
Totalt fett 12 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 8 mg
Natrium 6 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)