3-D Choklad Truffelpumpor

Dessa 3-D Chocolate Truffle Pumpkins är för bra för att dela med trick-or-treatersna - du vill hamstra detta godis till dig själv! De glansiga pumporna är helt ätbara (och läckra!), Och de är fyllda med en rik, fluffig chokladtryffelblandning. Jag gillar att toppa min med några Halloween godis och en nypa sprinkles! Du kan också nix chokladfyllningen och fylla pumporna med andra godis, glass, vispad grädde eller till och med mousse.

För att göra detta recept behöver du en speciell 3-D pumpa godis form (jag använde denna Wilton en). Den kommer i två delar, och den producerar perfekt skulpterade 3-D pumpor. Den kan köpas från Wilton webbplats, eller finns ofta i hantverksbutiker som Michael eller Joann. Om du inte hittar mögeln, skulle ett alternativ vara att göra chokladskålar ur orange godisbeläggning. De kommer inte att se ganska ut, men de har fortfarande en fantastisk 3-D-pumpaffekt!

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Gör först chokladganache för tryffelpåfyllning. Placera den hackade halvsötta choklad i en liten skål och häll grädden i en liten kastrull. Värm grädden över medelhög värme tills det kommer till en simmer, men låt inte det nå en full kokpunkt.

2. Häll den heta grädden över den hackade chokladen och låt den sitta och mjuka choklad i en minut. Efter en minut, vispa försiktigt grädden och choklad tills den är jämn, blank och satin.

Detta är din ganache. Tryck på ett lager av klädesplåt direkt på toppen av chokladet och kyl det i en timme tills den har den tjockna texturen i jordnötssmör. Låt det inte kyla för länge och bli stenhård.

3. Medan du väntar på att ganache ska kyla, förbereda chokladpumporna. Smält den gröna och bruna godisbeläggningen i separata små skålar i mikrovågsugnen, värm vardera för korta 20-30 sekunder perioder, rör om efter 30 sekunder tills de smälts och vätska. Använd en liten livsmedelssäker pensel för att måla godisbeläggningen på insidan av basplåten i pumpformen, efter formens utformning och lägga till gröna löv och bruna stammar och tendrils. Kyl formen kort för att ställa in det gröna och bruna godiset.

4. Smält den orangefärgade godisbeläggningen i en medium skål, mikrovågar den i 30 sekunder och omrör efter varje 30 sekunder för att förhindra överhettning. Sedan smält och smidig, sked 1 1 / 2- 2 matskedar beläggning i varje form, så att den fyller mögelarna ungefär halvvägs. Tryck lätt på mögel på bänkskivan för att ta bort eventuella luftbubblor och tryck försiktigt på det övre arket av pumpformen ovanpå. När du trycker ner, kommer den orangefärgade beläggningen att tvingas upp på sidformen av basformen. Klicka på flikarna ihop, vrid sedan formen ner och ner. Kyl formen i 10 minuter, lägg sedan den i frysen i 2 minuter innan den slås ut.

5. För att fälla upp, snäpp de två styckena ihop och försiktigt böja formen för att lossa pumporna. Trimma kanterna, om det behövs, för att göra det smidigt.

Upprepa processen så att du har 12 pumpahalvor, eller tillräckligt för 6 fulla pumpor.

6. När ganachen är kyld och har textur av jordnötssmör, överför den till en blandningskål och passa blandningen med en vispfäste. Vispa det med medelhög hastighet tills ganachen förvandlas från en silkeslen, glänsande blandning till en fluffig, ljusbrun frostning. Överför den till en rörväska som är försedd med en stjärnspets.

7. Rör en stor virvla runt piskad ganache i de 6 chokladpumpabasarna. Tillsätt dem med flera godiskorn eller annat halloween godis, och en nypa Halloween sprinkles. Servera dem med sina toppar, fråga om ett elegant utseende, eller lägg på toppar och låt chokladfyllningen vara en överraskning! Ganache har den bästa konsistensen den dag den är gjord, men pumporna kan kylas i flera dagar om det behövs.

Klicka här för att se alla Halloween godisrecept!

Klicka här för att se alla pumpor godis recept!

Klicka här för att se alla Candy Corn Recept!

Klicka här för att se alla spooky godisrecept!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 356
Totalt fett 12 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 21 mg
Natrium 13 mg
kolhydrater 54 g
Kostfiber 3 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)