Indisk Boondi eller Motichoor Laddoo Recept

Jag kan inte tänka på ett speciellt tillfälle i Indien där denna laddoo inte finns på menyn! Det får sitt mycket söta namn från hindi-ordet för droppar eller droppar - Boond. Ett annat namn är Motichoor Laddoo (Moti betyder pärla eller pärla på hindi). Läs receptet och du kommer att se varför! När du läser igenom, gör några Boondi Ke Laddoo, du kommer inte ångra det!

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Värm ugnen i 10 minuter vid 150 C / 300 F / Gasmärke 2 och stäng sedan av. Håll ugnen stängd för att innehålla värme.
 2. Medan ugnen är uppvärmd, sätt de 4 koppar vatten och sockret i en djup panna och koka. När det kokar kommer scum att stiga till toppen. Skim av det med en metallsikt. Sockersirapen måste kokas tills den når en tråds konsistens. För att se hur detta är gjort, ta en titt på Göra sockersirap för indiska efterrätter .
 1. När sirapen har nått konsistensen med en tråd, ta av den från elden omedelbart, tillsätt kardemumpulvret , rör om och placera pannan i den tidigare uppvärmda ugnen för att hålla sirapen varm.
 2. Lägg nu Bengalgrammet mjöl och bakpulver i en stor skål och mixa bra.
 3. Tillsätt lite mjöl åt gången tills du får en tjock smet. Vispa till att alla klumpar avlägsnas och smeten är mycket jämn.
 4. Värm nu ghee på en medelflamma till varm. Minska flamma lite.
 5. Håll sikten ca 4 tum över den heta ghee och fyll en skänk med smeten. Häll smeten i sikten. Använd nu en annan sked för att försiktigt trycka smeten genom sikten och in i ghee. Det kommer att falla som små droppar / pärlor - Boondi - in i oljan! Det här ger Laddoos sitt namn! Pressa igenom all den smet du hade satt i sikten så här.
 6. Steka nu Boondi tills de är en mycket blekguldfärg. När det är klart, dränera, ta bort och sätt i en separat skål. Stekt Boondi bör kokas men inte krispig.
 7. Upprepa tills all smet har använts.
 8. När all din Boondi är klar, krossa grovt ca 1/4 av det med en gaffel. Tillsätt de finhackade torkade frukterna, häll den varma sirap över hela Boondi och håll åt sidan i 10 minuter. Boondi kommer att suga upp sockersirapen och mjukna.
 9. Medan det här händer värms 6 msk mjölk mycket litet och sug sedan saffronsträngarna i det.
 10. Efter att Boondi har satt i sirapen i 10 minuter, häll denna saffranmjölk (ta bort strängar innan den hälls) över den. Blanda väl.
 11. Smörj nu lätt i händerna med lite ghee och börja bilda sirapssugna Boondi i valnötstorlek (eller lite större) bollar (Laddoo på hindi). Tryck försiktigt men fast för att binda Laddoos tillsammans. Ordna som du går, på en lätt smurt tallrik.
 1. Låt Laddoos svalna till rumstemperatur före servering.

Boondi Laddoos kan göras före tid och förvaras på en sval, torr plats i en lufttät behållare i ungefär en vecka.