Crispy Zucchini Straws

Ringer inte dem kucchini pommes frites ! Det finns inget tungt om dessa ljusa och krispiga zucchini STRAWS. De är så smala och avlägsnar att de helt enkelt smälter i munnen! De serveras bäst från frityrgruppen och toppas med en söt och smidig balsamisk glasyr. De kommer att försvinna från bordet snabbare än du kan steka nästa sats!

Ibland kan du hitta dessa härliga friterade zucchini- behandlar i en italiensk restaurang, men de är så lätta att göra hemma! Det finns väldigt minimala ingredienser och du kan steka dem i någon tung potatis som du äger!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm socker och balsamvinäger i en liten kastrull på låg värme tills den är tjockare och vätskan sänks, ca 5-10 minuter.
  2. Skär courgetten i 3-4 remsor. Skär dessa band i de minsta tunnaste band som du kan hantera, kassera de innersta mest smutsiga remsorna (de kommer att vara för fuktiga för att steka).
  3. Kombinera mjölet med lite salt och peppar (ungefär en tesked av varje).
  4. Kombinera mjölken med lite salt och peppar också.
  1. Värm oljan i en tung bottenpanna på medium hög värme (ca 375 F).
  2. Doppa i zucchiniremsor i mjölken och sedan i mjölblandningen.
  3. Släpp kucchiniremsor försiktigt i den heta oljan. Stek i små satser tills det är guldbrunt, ta av och lägg sedan på en pappershanddukfodrad platta.
  4. Håll värmen i ugnen (200 F). Upprepa med återstående courgettremsor.
  5. Dusta de färdiga zucchiniremsorna med glasyren och servera omedelbart. Dessa är inte bra kvar!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 250
Totalt fett 8 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 18 mg
Natrium 464 mg
kolhydrater 37 g
Kostfiber 2 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)