Honeyed White Seabass Greek Style

Denna glasyr är söt, smaklig och svagt ört från ouzo. Var inte rädd genom att använda asiatisk fisksås - det är mycket som fisksås som de gamla romarna använde, som var föregångaren till Worcestershire-såsen.

Om du inte har vit havsabborre, använd stora räkor eller annan fast fisk som hälleflundra , ro, haj, marlin, tilefish eller - om du kan hitta den - chilenska havsbotten från Nya Zeeland eller Stilla havet svärdfisk.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Skiv fiskbiffen i stora kuber på ca 1 1/2 tum över. Stänk kosher salt på dem.
 2. Blanda 2 matskedar olivolja, honung och fisksås tillsammans genom att viska kraftigt i en minut eller så.
 3. Blanda vitlökspulverna med mjölet.
 4. Värm en stor stekpanna över hög värme i en minut eller två. Lägg till de flesta - men inte alla - av 1/4 kopp olja. Börja med lite mer än hälften. Vrid värmen ner till medelhög och låt den värmas upp i 2 minuter.
 1. Damm fisken med kryddat mjöl, skaka av överskottet och sear i oljan. Låt minst 2 av de fyra sidorna av fiskbitarna skära till en guldbrun. Du kanske också vill "kyssa" de andra kanterna i värmen genom att hålla de bruna sidorna med tang och pressa de okokta sidorna på den heta oljan i några sekunder.
  Du kanske måste laga fisken i satser om din panna är för liten. Lägg åt den färdiga fisken som du gör resten. Lägg till mer av den reserverade olivoljan om du behöver det.
 2. Ta bort fisken i en pappershandduk och låt avta.
 3. Häll i ouzo och skrapa bort några bruna bitar med en träsked. Tillsätt blandningen av honung-fisk-sås-olivolja och blanda allt bra. Låt detta koka ner tills hela pannans yta är en massa bubblor. Stäng av värmen.
 4. Tillsätt fisken tillbaka i pannan och belägg med såsen.
 5. Servera över ris garnerade med oregano och svartpeppar.

Att dricka, välj ett starkt vitt vin för att skära genom glasyrens sötma. Bra val skulle vara en grekisk Assyrtiko, en Pinot Grigio, en Chenin Blanc eller en Sauvignon Blanc.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1062
Totalt fett 77 g
Mättat fett 23 g
Omättat fett 36 g
Kolesterol 178 mg
Natrium 559 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 3 g
Protein 67 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)