Hur Poach Quince

Göra Quince Edible i 4 enkla steg!

Quince är en härlig frukt, men de är stenhårda och mer eller mindre oätliga när råa. Man kan äta dem, antar jag, men de är så svåra och så sura att upplevelsen skulle vara helt obehaglig. Din mun skulle känna att all fukt sugdes rätt ut ur det på det mest obehagliga sättet. Så i korthet är kvitten kokta.

Quince kokas oftast ner i gelé och sylt och godis, men deras ljusa smak är också underbar när den läggs till i andra frukter (till exempel en äppelpaj ) eller serveras tillsammans med rostade eller stuvade kött.

Men, som de förmanade ovan, måste de kokas först. Ett enkelt och smakfullt sätt att göra det är en mild poch i simmering, lite sötat vatten.

Att Poach Quince:

  1. Skär kvitten i kvarter, skär ut kärnan, och skära sedan kvitten i kilar, skivor eller hugga den enligt ditt recept eller slutlig användning (du kan lämna dem i kvarter, även om du vill).
  2. Sätt kvitten i en kruka med tillräckligt med vatten för att täcka alla bitar. Lägg till 2 matskedar socker för varje kopp vatten du lägger till (du kan lägga till mer om du verkligen gillar saker söt!). Kasta i en kanelsticka, om det låter bra, för extra smak och om det matchar ditt slutliga recept (hela kryddnejlika, kardemumma och allspice är andra läckra kryddor för att lägga till det som smakar kvitten snyggt).
  3. Låt vätskan bara koka, rör lite när det värmer för att hjälpa sockret att lösa upp sig. Minska värmen till låg och simma försiktigt tills kvitten är helt öm, ungefär en timme. Om du vill äta den vanliga pocherade kvitten (till exempel med is), laga dem lite längre så att de kan skäras med en sked.
  1. Låt kvitten och tippningsvätskan svalna till rumstemperatur. Använd i recept eller butik, täckt och kyld, i upp till en vecka.

Obs! Om du vill ha sirap att vara lite tjockare, ta bort kvitten och koka sirapen tills den minskar ungefär ett kvartal till en tredjedel och tjocknar lite. Du kan lagra kvitten och sirap separat, men kvitten kommer att vara längre i sirapen.

Pojsad korg kan läggas till andra frukt desserter eller serveras på egen hand tillsammans med kött eller andra rätter som kan dra nytta av sin tart-söta natur. Vilken galen frukt! Få fler quince recept här .