Hot Cross Buns Recept

Hot Cross Buns är inte bara för påsktid! De söta citrusvalsarna är enkla att göra och spricker med smak!

Detta recept använder en enkel rulle deg med tillägg av söta och saftiga russin och ljusa orange zest! Rusinerna smakar bäst i rullarna när de har blötläggs i lite varmt vatten och sedan tömt innan de läggs till rulldegen.

Hot Cross Buns serveras bäst varm ut ur ugnen! Börja din påskbrunch eller någon brunch av rätt med ett bricka av dessa rullar och lite utsökt baon och ägg!

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Blötlägg russinerna i lite varmt vatten i ungefär tjugo minuter, eller så länge det krävs för att göra degen. Detta säkerställer att de blir fuktiga och läckra i brödet!
 2. Kombinera jästen med ljummet vatten och låt sitta i några minuter.
 3. Kombinera den heta, skaldade (inte kokta !!!) mjölken med smöret och sockret. Låt smöret smälta och sockret löses upp i den heta mjölken. Kyl mjölken och smörblandningen tills den är ljummet.
 1. Kombinera den ljummetma mjölkblandningen med vatten och jästblandningen. Slå i ägget och apelsinen.
 2. Placera blandningen i skålen på en stativblandare och tillsätt långsamt i mjölet tills det är helt införlivat och en mjuk deg har bildats. Skölj av rosinerna och lägg dem i degen. Blanda igen tills russinerna är helt inkorporerade i degen.
 3. Täck degen och låt den stiga i 30 minuter tills degen har dubblerats.
 4. Skär eller dela degen i 12 lika stora bollar. Forma degen i släta runda bollar. Placera dem smidigt i en smörgad maträtt, en 13x9-pan fungerar bäst. Täck pannan med en ren diskhandduk och låt den stiga i ytterligare trettio minuter. Förvärm ugnen till 375 grader.
 5. Baka rullarna i ungefär tjugo minuter, eller tills de är guldbruna.
 6. Medan rullarna bakar, kombinera 1/4 kopp vatten och 2 matskedar socker i en liten kastrull. Värm på medium tills sockret har löst sig och en del av vattnet har avdunstat.
 7. När rullarna tas ut ur ugnen, glasera dem med socker- och vattenblandningen.
 8. Kombinera det pulveriserade sockret med mjölken. Det bör vara ganska tjock i konsistens, tillsätt mer pulveriserat socker eller mjölk efter behov. Placera blandningen i en rörväska eller en plastpåse med spetsen snipped och rita kors över toppen av varje bulle. Servera medan du är varm och njut!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 179
Totalt fett 6 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 30 mg
Natrium 331 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)