Glutenfritt Miniatyr Stollen Brödrecept

Traditionen att betjäna stollen härstammar i tyskland under medeltiden. Stollen är ett fuktigt, tårtlikt jästbröd, prydat med torkade eller kanderade frukter och dammad med snöigt pulveriserat socker.

Detta klassiska recept på glutenfria miniatyrstollen bröd är helt läckert och gör 4 små bröd, perfekt för att dela med glutenfri familj och vänner under semesterperioden.

Vårt glutenfria miniatyr stollen loafrecept är en modifierad mjölkfri version av "Stollen" som visas i Complete Gluten-Free Cookbook av Donna Washburn och Heather Butt. Läs Cooks Notes innan du förbereder receptet!

Cooks Note - Receptet bereddes med autentisk matglutenfri klassisk mjölblandning - en kombination av rismjöl, potatisstärkelse och tapiokastivelse som inte innehåller tillsatt xantangummi eller guargummi. Om du använder en glutenfri mjölblandning som innehåller xantangummi eller guargummi, lägg INTE de 2 teskedlarna som krävs i detta recept!

Att skapa ditt eget glutenfria mjölblandning för detta recept - använd Bette Hagmans "Original Formula" eller använd din favoritglutenfria mjölblandning. Lägg bara till 2 teskedar xantangummi om du använder en glutenfri mjölblandning som inte har tillsatt tuggummi!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Använd smör, kokosnötolja eller matlagningsspray för att lätt smörja FYRA minlökspannor (5-3 / 4 "x 3-1 / 4" x 2-1 / 4 ")
  2. Kombinera glutenfri allmjölksmjöl, mandelmjöl, torrjäst, xantangummi, kardemumma, salt, russin, torkade aprikoser och kristalliserad ingefära. Använd en stor visp för att grundligt blanda.
  3. Placera kokosmjölk ELLER mjölk i en liten kastrull och värm tills det är ljummet. Låt inte koka! Avlägsna från värme. Vispa i ägg, marmelad och vanilj extrakt.
  1. Tillsätt den varma vätskeblandningen till den torra blandningen. Rör om att blanda ingredienserna noggrant. Observera - om vätska är varmt det kommer att döda jäst så var säker på att det är ljummet (ca 90 grader F.)
  2. Dela stollen smeten lika mellan 4 mini loaf pannor. Varje platta ska vara ca 2/3 full. Använd en tunn spatel för att trycka på smeten och ta bort luftfickorna i smeten. Dampa fingrarna med vatten och släta på toppen av varje bröd.
  3. Täck varje panna med lätt smetat vaxat papper eller plastfolie och lägg brödkorgar i ett varmt utdrag utan plats och låt smeten stiga tills den når toppen av pannan. Förvärm ugnen till 350 ° F / 176 ° C. Obs! Den tid det tar att smeten stiger beror på värme. Om du inte har en trevlig, varm plats där bröd kan stiga, häll ca 1/2-tums varmt, inte varmt vatten i en stor stekpanna. Ställ mini-brödspannor i vattnet och täck med en handduk och låta stiga upp.
  4. Skölj försiktigt plastfolien från varje brödkanna och lägg bröd på mittenstället i förvärmd ugn. Baka i ca 30 minuter eller tills brödet är guldbrunt på toppen och en digital termometer placerad i mitten av brödet mäter 204 grader.
  5. Ställ pannor på kylstället i 10 minuter och ta bort bröd från kokkärl och sätt på stativet för att helt svalna. Damm med glutenfritt pulveriserat socker.
  6. När det är helt kylt kan bröd slingras och frysta i upp till en månad.

Påminnelse: Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, kokkärl och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande.

Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 115
Totalt fett 6 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 40 mg
Natrium 81 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)