Hur man plockar sill till polska Rollmops Recept - Rolmopsy

Det här receptet på polsk herde Rollmops eller rolmopsy marynowany w oleju (rrohl-MOHP-sih mah-rin-oh-VAH-nih-webb-oh-LAY-yoo) eller "rollmops marinerad i olja" är från kock Marek (Mark) Widomski , grundare och chef för Culinary Institute i Krakow, Polen. Det kräver full salt sill att du rengör och marinerar dig själv. Det kommer att ta minst tre dagar att sätta i sill, planera därför.

Om du inte hittar helt salt sill på en etnisk deli, är Nordic House en bra online-källa.

Traditionellt används oskärmade Bismarck-sillfiléer för att göra rollmops, ett namn som härrör från den tyska rullen eller "to roll" plus mops eller "pug dog". Anslutningen till pug hunden är mindre klar!

Rollmops är lättberedda hemma och recept varierar beroende på region och smak. Men i synnerhet är saltade filéer blötläggda i vatten, spreds med senap och rullas upp med en bit syltad askur eller syltad lök i mitten. En tandpetare har sin form. De rullade filéerna överförs sedan till en konservburk och toppas med en het marinade gjord av vinäger, vatten, hackad lök, paprika, laurbladen och senapfrön. Rullarna marineras i kylskåp i upp till fem dagar och bör konsumeras inom 10 dagar.

Här är ett annat polskt vallmops recept som är gjord med köpt marinerad sill. Allt du gör är saker och fyller dem. Och i detta recept på Sill i Olja från Kock Marek rensas inte salt sill, utan skärs enkelt i bitar av bitar och marineras i olja och kryddor i flera dagar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta bort huvudet från sillarna. Blötlägg i en stor panna med kallt vatten ca 24 timmar, byta vattnet två till tre gånger. För att rengöra, se till att det inte finns några skalor på fisken. Slå i magen och ta bort tarmarna. Ta bort den från manliga sill och lägg åt sidan. Ta bort rogen från kvinnlig sill och kassera den. Tvätta sillkaviteterna väl. Ta bort benen.
  2. Du borde ha 8 filéer. Sprid varje med några senap, peppar och lök. Placera en pickle portion i den lilla änden eller stora änden av fileten, som du föredrar, och rulla upp, säkra med en tandpetare. Placera i en ren, steriliserad burk. Fortsätt med resterande filéer.
  1. I en liten kastrull, ta med ättika, vatten, löklöv och eventuell återstående hackad lök till en fullkylningspanna. Låt svalna till ljummet. Ta bort milt, om du använder det, från säck och gnugga det genom en sikta i ättikblandningen. Tillsätt olja och socker och blanda väl. Justera kryddor, om det behövs. Häll över sill.
  2. Täck burken och kyl i tre dagar då det kommer att vara klart att äta. Håller kylningen i 10 dagar. Detta kan serveras som en aptitretare eller en huvudrätt med kokta potatis och rugbröd.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 92
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 267 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)