Lättfett spenatdip

På nästan varje parti är du säker på att hitta ett spenatdopp - antingen kallt, inne i ett ihåligt bröd eller varmt och kakigt i en skål tillsammans med några pitabrombiner. Men oavsett hur det presenteras är det vanligtvis fullt av fett.

Det behöver dock inte vara så, men ta inte bort det från din festmeny ännu. I detta kalla spenatdopprecept, genom att byta majonnäs och ostar med fettfria versioner av yoghurt och gräddeost, kommer du att ha ett gott dopp utan allt fett. Och ingen kommer att vara klokare.

Du kan använda frusen hackad spenat om du föredrar - innan du lägger till receptet i en kolv och häll kokande vatten över spenat tills det mjukas. Ta bort överskottsvattnet genom att trycka mot spenaten med baksidan av en träsked eller vikla i en handduk och klämma tills den är torr. För en ökad ökning av protein och mindre socker och kolhydrater, ersätta vanlig fettfri grekisk yoghurt för den vanliga yoghurten. Var noga med att välja fettfri eftersom grekisk yoghurt har högre fettinnehåll än vanlig yoghurt.

Servera detta lågmjölkspinnatdräkt med en tallrik med färska grönsaker eller med några bakade potatisflisar eller spannmålspinnar. Gärna smaka det lite genom att lägga till en flaska varm sås.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera vitt spenat i en kolsyrare och ta bort överskott av vatten genom att antingen trycka en träsked mot spenaten eller placera spenat i en handduk och klämma tills den är torr. Häll fin och placera i en medium skål.
  2. I en separat liten skål, lägg till yoghurt och gräddeost och rör om, blanda ihop tills det är slät. Tillsätt denna blandning till spenaten. Rör om de övriga ingredienserna och blanda noggrant.
  3. Kyl tills du är redo att servera.

Gör ca 2 koppar

Per portion (1/4 cup): Kalorier 55, Kalorier från Fett 11, Totalt Fat 1,3g (satt 0,7g), Kolesterol 3mg, Natrium 186mg, Kolhydrat 4,7g, Fiber 1,1g, Protein 6.2g

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 115
Totalt fett 7 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 21 mg
Natrium 137 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 1 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)