Hur man lagar King eller Chinook lax

King lax är så kallad för en anledning. Det är den största laxen i världen och är känd för att vara den bästa smaksatt laxen. King lax kallas också chinook laxen. En kungslaks kan växa väl över 100 kg och kan variera vildt i smak. King lax är infödd i Nordstaterna och finns i floderna i västra Nordamerika, hela vägen mellan Kalifornien och Alaska. King lax kan också hittas i norra Japan och andra asiatiska floder.

Äta King Salmon

Ur ett smakperspektiv är havfångad fisk den finaste smakade. I bästa fall är kungslakan en bländande krom på utsidan, med kött som är en levande orange inuti. Den så kallade "ljusa" laxen som fångas i floder är också bra för att äta, men när fisken börjar bli mörk eller, ännu värre, röd, blir de snabbt värdelösa för alla utom sällskapsdjur: köttet blir vattnigt, grusigt och smaklöst, ofta med en underton av lera.

En vild, havfångad eller till och med en ljus flodfångad lax kommer alltid att smaka bättre än en lantbruksuppladdad lax. Men en uppfödd fisk kommer att överträffa en dålig kvalitet flodfisk och är ofta fetare. Kom ihåg att all odlad lax är atlantisk lax, som är en annan art från kungens lax.

Köpa King Salmon

Du måste anta varje lax som du ser på marknaden som är listad precis som "lax" kommer att bli uppfödd. Vildfisk befaller högre priser och kommer att annonseras som sådan.

Det finns många miljöhänsyn på gården som höjer lax, så var noga med att välja klokt och prata med din fiskare med några frågor. Ett annat alternativ är att beställa färsk lax via postorder. Om du inte bor i Stillahavsområdet, är kungen laxs naturliga livsmiljö det här är det enklaste sättet att köpa kungslaks.

Laxen är blixtfryst så fort den fångas. Detta bidrar till att bevara sin färskhet och möjliggör enkel frakt.

Matlagning King Salmon

Från en kokpunkt är kungslak extremt mångsidig. De är laddade med omega-3-fettsyror, och att fett gör en kungslaks som mycket förlåtande för en nybörjare kock . Laxfett kan vara så krämig att en sushi-grade laxmag anses vara i nivå med delikatessen av sushi-kvalitet tonfiskmag. Varje del av en chinook, eller kung lax, lämpar sig för grillning, långsam grillar och särskilt den ens långsammare rökprocessen.

Fettet som finns i kung lax är också laxens fiende, eftersom det går snabbare snabbt. Till och med den bästa frysta fisken kommer inte att hålla sitt bästa skick i en frysfack i mer än tre månader. Om du befinner dig med mer lax än vad du kan äta på den tiden, gör vänner och ge bort eller matlagning !

Ett slutligt, något oväntat tips om laxhud: slösa inte bort det. När det har blivit skalat, skärs laxens hud vackert och kan serveras som fisklikvivalenten av chicharrones eller friterad fläskspår. Krusig laxhud är en behandling som inte får missa.