Kål Med Kinesisk Korv

Kål och kinesiskt korvspar sammanfogar fint i denna enkla, hemlagade maträtt. Både kinesiska fläskkorv och varmbönsås finns på asiatiska marknader. Hotbonsås (Toban Djan) är en fermenterad pasta som kombinerar heta chili med breda bönor, även kallade fava bönor. Om du inte vill lägga till ett majsstärkelse / vattenförtjockningsmedel i slutet, minska mängden kycklingbuljong till 2 matskedar.

Kål med kinesisk korv serverar 4 till 6 som sidovägg.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta bort kärnan från kålen. Haka bladet tvärs i jämn bitar ca 1 1/2 tum bred. Skiv korven smidigt på diagonalen. Haka den gröna löken i 1-tums bitar.
  2. I en liten skål, kombinera kycklingbuljongen, varmbönsås och socker. I en separat liten skål, rör om majsstärken och vattnet.
  3. Förvärm en wok över medelhög värme och tillsätt 2 matskedar olja. När oljan är varm, tillsätt vitlök och salt. Rör om i 10-15 sekunder.
  1. Lägg till de nedre vita delarna av den gröna löken och korven. Rör stekpannan i 2 minuter.
  2. Skjut korven på sidorna av pannan. Tillsätt den hackade kålen. Stänk riset vin eller sherry över. Rörsteg i ca 1 1/2 minuter tills de gröna bladen mörknar något.
  3. Restir såsen och häll den över kålen. Minska värmen och låt sjuda i 1 1/2 minuter. Lägg till de gröna lökarna. Kontrollera krydda, tillsätt sojasås, salt eller peppar om så önskas.
  4. Ge majsstärkelsen och vattenblandningen en snabb omröming. Vrid tillbaka värmen och lägg blandningen i mitten av wok, omrör snabbt för att tjockna. Rör om att blanda allt ihop och servera varmt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 110
Totalt fett 9 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 11 mg
Natrium 179 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 0 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)