Hur man köper och lagrar aubergine

Ett ärr på botten kommer att signalera mängden fröer

Idag kommer äggplantor (kallad aubergine i Frankrike) i alla former - från små, runda frukter, ca 2 tum i diameter, till det populära, avlånga Black Beauty-sortimentet, som kan sträcka sig upp till 12 tum lång. Det finns också japansk aubergine , som är lång och tunn, som liknar zucchini och har färre frön. (Fröna är ätbara i alla sorter.)

Auberginefärgerna varierar från vit till lavendel till mörk purpurfärgad samt blekgrön, gul och rödaktig.

Det finns även några randiga sorter. Olika äggplanta sorter kan användas utbytbart i de flesta recept, såvida inte hudfärgen är en viss visuell faktor i skålen.

Hur man köper Aubergine

Även om året är tillgängligt, är tidpunkten för aubergine augusti och september i USA. När du köper väljer du äggplanter med slät, glänsande hud, tung för deras storlek, och har inga fläckar, solbränna eller blåmärken. Rynkad, lös hud är en indikation på ålder, och frukten blir mer bitter. Mindre äggplanter har färre frön, tunnare hud och tenderar att vara sötare, mer ömma och mindre bittera.

Tryck lätt på huden mot huden. Om det lämnar ett ljust tryck, är det moget. Om den är för mjuk är den för gammal och blir bitter. Letar du efter färre frön? Kontrollera blommans slut på frukten - ett större ärr betyder i allmänhet färre frön.

Hur man lagrar aubergine

Aubergine är ganska lättförgänglig och kommer inte att lagras länge.

Beroende på aubergins fräschfaktor vid köpet kan det kylas i upp till 4 dagar (upp till 7 dagar om du väljer direkt från trädgården). Det är dock bäst att använda dem så snart som möjligt, helst inom en dag.

Hantera äggplanterna gingerly, som de blåmärken lätt. Om du köper dem som är insvept i plastfolie ska du ta bort omslaget, höljet i en pappershandduk och placera i en perforerad plastpåse innan du förvarar det i köksröret.

Förvara inte aubergine vid temperaturer under 50 ° C (10 ° C).

Kokad aubergine kan kylas i upp till 3 dagar (det blir fräsig när den återuppvärmes) eller fryst upp till 6 månader i puréform (tillsätt lite citronsaft för att motverka missfärgning). Det håller sig ganska bra i bitar i soppor och grytor när de tinas i kylskåpet, men inte som bitar på egen hand.

Hur man fryser aubergine

Innan du frysar aubergine måste du följa några steg. Först, ta en stor kruka med vatten till koka. Ha en stor behållare med is och vatten för att passa äggplantan.

För skivor: Skala aubergine och skiva ca 1/3 tum tjock. Arbeta snabbt eller den skalade aubergine börjar börja brinna. Placera skivor i kokande vatten och täck i 3 minuter. Ta bort skivorna i isvattnet med hjälp av en slitssked för att stoppa tillagningen. När det är kallt, tappa skivorna ordentligt och klappa torrt. Separata skivor med plastfolie, placera i fryspåsar, pressa ut all luft och täta tätt.

För bitar: Använd samma process som ovan, förutom att klippa äggplantan i 1-tums kuber. Du behöver inte skilja bitarna med plastfolie.