Hur man injicerar marinader direkt till ett Turkiet

Injicera marinader direkt i en kalkon för maximal smak

Kryddor är perfekta för att lägga till smak för kalkonens hud och det övre köttslaget, men skulle det inte vara bra om det fanns ett sätt att få dessa smaker till de tjockaste delarna av fågeln? Jo lyckligtvis finns det - med en köttinjektor och insprutningssåsor . Såser, gnider och marinader kan bara gå så långt, men en injektion får rätt till mitten av köttet.

Nödvändigt verktyg

För att nå de minsta delarna av kalkon behöver du ett specialverktyg som kallas köttinjektor.

En köttinjektor är i grunden en hypodermisk nål med en stor gauge nål. Använd denna spruta för att placera små mängder (ca 2 teskedar per plats) av såser i tjocka delar av köttet innan du lagar mat . Oavsett om grillning, rökning, stekning eller rostning av en kalkon är detta det bästa sättet att få extra fukt och smak i de djupaste delarna av köttet (en bra strategi med kalkon eftersom bröstköttet är så tjockt). Medan applicerade aromämnen, som gnider eller marinader , bara smaker ytan, kommer injektionen djupt in i köttet och fördelas när det lagar mat.

Injektionssås

För att göra processen med att injicera arbete, och för att få ut det mesta av din insprutningssås, börja med en vätska som inte innehåller något som kan täppa upp nålen. Undvik fläckiga örter, krossad vitlök eller något annat som kan ha svårt att komma genom hålet. Ingredienser att använda är krydda oljor, ättika, finkrossade kryddor, viner eller öl.

Så länge det passar genom nålen kommer det att fungera.

Du vill inte heller överbrygga kalkonens smak. Du kan bli frestad att lägga till många varma såser eller cayenne, men du kan sluta med en kalkon för kryddig att äta. Gå med subtila och milda smaker, eller använd starkare smaker i små mängder.

Kom ihåg att du vill förbättra smaken av din kalkon, inte täcka upp den. Bläddra bland några fler av våra favoritkalkoninjektioner här .

Injektionsstrategin

Det är viktigt att du spänner ut ditt injektionsmönster. Du vill få små mängder av lösningen till så många ställen som möjligt (tänk på att göra 40 injektioner i stället för fyra). Också rikta nålen mot mitten av köttet, det vill säga, tryck inte nålen så långt att du är nära att komma ut på andra sidan. Om du hoppar över, så kommer såsen bara att gå igenom till motsatt sida av köttet. Om du inte sätter in nålen tillräckligt långt kommer den att sippra ut det hål du just skapat.

Kombinationen av smakämnen

Om du följer några enkla regler kan du kombinera mer än en smaksättningsteknik - som att använda en gnidning tillsammans med en injektion eller brinnande fågeln först och sedan injicera med en marinaden. Se bara till att din injektions marinade matchar alla smaker som används på kalkon. Till exempel, om du använder en gnidning på ytan för kalkon , använd samma gnidning i injektionen. Brinerade kalkoner kan injiceras så länge som det inte finns något salt i insprutningssås eftersom brining lägger till allt salt som en kalkon behöver - användning av ytterligare salt i injektionen kommer att överskala köttet och göra det oönskat.