Hur man gör ätbara kakospår

Att skapa chokladchipkakor är inte enkelt eller snabbt, men när du kommer in i rytmen är det ett roligt projekt och resultatet är ett gott, ätbart skott "glas". Detta är en stor nyhet att dra ut för speciella fester och du kan göra dem dagar i förväg.

Kokbägaren är skapad genom att baka chokladkakadeg i form av en kopp och sedan klädda med smält choklad. Den färdiga koppen kan fyllas med mjölk (bra för barn), kyld espresso, en blandad skytte eller en rak pour av din favoritlikör - choklad och krämlikör är bra alternativ.

Målet med cookiebägaren är inte att skapa mjuka chokladkakakakor, men för att få en vaffelkonus i en något tjockare chokladhalsad skal (de är läckra på egen hand). För att göra detta har jag lagt till en kopp mjöl till ett vanligt chokladchipkaka recept och använd extra mjöl medan degen arbetar i kopparna (som om man arbetar med sockerkakor).

Vad du behöver

Hur man gör det

Välja rätt bakpanna

En av nycklarna till kakor är pannan. Du behöver en hårdsidig, sektionell bakpanna som smörjs in mellan varje sats. Om du har en popover-pan , använd det eftersom du kommer att få en djupare kopp. Du kan dock också använda en muffinformad tenn. Mini muffin burkar fungerar perfekt för bettstorlek pudding skott även om de spillar lätt med vätska.

I en standard muffin-tenn håller skottkopparna ca 1 ounce vätska och de håller sig ihop så att de kan fyllas på för en annan runda.

Den krispiga kakan och chokladfärgen höll flytande i över en timme utan att gå soggig. Jag tror att de kan gå längre, men du bör fortfarande vara försiktig när du fyller kopparna för tidigt på en fest.

Baking ätbara kaka koppar

Kom ihåg att kakor stiger när de baka och dessa koppar är inget undantag. Detta fungerar inte för vårt syfte eftersom vi vill skapa ett hål för att hålla våra drycker. Fixen är att baka dem mest och sedan trycka plattan (eller "deflera") mitt i varannan minut tills de är färdiga. Det kräver lite tålamod, men det är inte svårt och verkligen värt ansträngningen.

Du kommer att vilja lägga åt sidan ca 1/8 kopp mjöl i en skål. Använd det här som behövs när du arbetar med degen och formar kopparna för att förhindra att den klämmer fast i fingrarna och verktygen.

 1. Förvärm ugnen till 375 F.
 2. Samla alla ingredienser och låt dem komma till rumstemperatur.
 3. Smörta bakpanna med förkortning eller kokspray. Hur man smör en muffin tenn
 4. Använd en elektrisk mixer, grädde tillsammans sockerarter, salt och smör på låg hastighet.
 5. Tillsätt ägg och vanilj och blanda tills det är väl blandat.
 6. I en separat skål, kombinera mjöl och natron. Lägg detta till huvudskålen och blanda tills det är väl kombinerat.
 7. Använd en stor matsked för att fånga en stor bulle av deg och pulvera händerna lätt med mjöl. Rul degen i dina händer och ge bollen en fin päls tills utsidan är lite torr.
 8. Placera degen i en av de smutta pannkopparna (degbollen ska ta upp ungefär 1/2 av bägaren) och arbeta med fingrarna för att styra sidorna och botten.
  • Målet är att skapa så jämn kopp som du kan samtidigt som tjockleken hålls hela vägen. Försök att inte få degen över koppens ås. I stället slät och runda överkanterna.
  • Fortsätt tills alla panens koppar är fyllda med degkoppar.
 1. Placera pannan på ugnsstången och baka i 8 minuter.
 2. Ta bort pannan ur ugnen och dämpa kokkans mitten genom att trycka fast för att packa den halvbakade degen, med hjälp av den platta änden av en muddler (eller en liten sked eller en folietäckt vinkork) . På samma gång formar inutkanterna i en rund form.
 3. Placera pannan tillbaka i ugnen och baka i ytterligare två minuter. Ta bort och töm igen. Upprepa denna 2-minuters cykel en eller två gånger (totalt 2-3 deflation cykler för en total bakningstid på 12-14 minuter) tills kakan på kakan är guldbrun. Avlägsna från ugnen, avlopp ytterligare en gång (och oftare under kylning, om det behövs) och låt kopparna svalna i pannan.
  • Tips: Om du upptäcker att du har för mycket deg i botten, under den första (eller andra) deflationsrundan, kan du ta bort lite med en liten sked. Tryck helt enkelt på resterande deg igen för att täcka några hål.
 4. När du är kall, vänd du pannan upp och ner och kopparna ska glida ut. Om de sticker, tryck försiktigt pannan på räknaren tills de släpper ut. Om de inte släpper ut har det inte varit tillräckligt med fett på pannan eller pannan är inte tillräckligt cool. Hur man tar bort bakade varor från pannor

Foder på kakan med choklad

När du har kopparna är det dags att bestrappa insidan med choklad. Detta fungerar som tätningsmedel för att hålla vätskan från att göra kakan mjuk och mjukt.

När din choklad smälts, sked en liten mängd i varje kaka kopp och sprida jämnt runt insidan. Placera de belagda kopparna i kylskåpet i minst 1 timme för att chokladet ska stelna.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 255
Totalt fett 16 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 70 mg
Natrium 141 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)