Lätt hemlagad ost och vinfondue Recept

Letar du efter ett lätt ostfondue recept? Detta är ett klassiskt recept på en lätt ost och vinfondue med antingen schweizisk eller Gruyereost och vitvin. Gruyere är den traditionella näst sista fondueosten, men någon form av ost som smälter (det vill säga inte färsk mjukost och inte hård ost som Romano eller Parmesan), även vanlig gammal cheddar eller Monterey Jack kommer att ge dig en läcker fondue, även om det är inte det traditionella sättet.

När det gäller viner, kommer allt som inte är för sött att göra tricket. En pinotgrigio eller sauvignon blanc ska vara lätt att hitta, eller du kan också hämta en Chablis eller en Muscadet. Personligen är jag inte fan av att dricka sauvignon blanc, så jag brukar inte laga mat med det heller, och vissa säger att det är stark doft hör inte i en fondue. Men jag är också övertygad om att det också är svårt att gå fel när du äter smält ost.

Du kommer att upptäcka att denna enkla fondue är enklare och med färre ingredienser än andra mer avancerade recept, men smakar lika bra! Ost, vin och lite mjöl och vitlök är verkligen allt du behöver! Om du behöver göra detta recept glutenfritt, kommer det att fungera bra med ett glutenfritt mjöl. Bläddra ner för mer roliga vegetariska fondueidéer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm det vita vinet i en kastrull över medelvärme. Långsamt tillsätt resterande ingredienser, omrör för att smälta osten.
  2. När osten smälts och alla ingredienser kombineras, överför du till en fonduepanna om du har en. Om du inte har en fonduepanna kan en crockpot på lågt sätt hålla din fondue varm, eller använd en gjutjärnspanna som blir varm och varna dina gäster för att inte röra den heta pannan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 250
Totalt fett 12 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 36 mg
Natrium 417 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 1 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)