Hur man gör en ljus, citrusig Mandarin Orange Salad Dressing

Detta enkla mandarin-orange vinaigrettecept är speciellt smutsigt eftersom det är gjort med mandarinjuicejuice , vilket går mycket bra med en sallad med spenat. Förbandet kan serveras vid rumstemperatur eller varmt om du vill att dina gröna ska vara visade.

Att lära sig att göra din egen salladsdressing är en stor skicklighet eftersom kommersiella dressingar ofta innehåller stora mängder natrium, fett eller socker. Genom att förbereda ditt recept från början, kan du styra vad som går in i det.

Denna vinaigrette har ett antal hälsofördelar eftersom mandarin-apelsiner är fulla av vitamin C, en antioxidant sa att öka immunsystemet och avvärja cancer. Frukten innehåller också en hög dos av vitamin A och måttliga mängder kalcium, vitamin B-6 och magnesium.

Om du kopplar ihop detta dressing med spenat sallad, är det allt mer fördelaktigt eftersom samma vitaminer och mineraler som finns i mandarin apelsiner finns också i spenat. Dessutom är spenat en stor växtbaserad källa till järn.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera cider vinäger, mandarin apelsinjuice, rödvin vinäger (eller balsamvinäger), brunt socker, sjalottor och kosher salt i en mixer. Pulsa för att kombinera ingredienserna.
  2. Medan mixern löper lägger du mycket långsamt olivolja i en jämn ström genom bländarens övre öppning.
  3. Överför till en salladkruka eller burk med lock.
  4. Kyl över eventuell kvarvarande vinaigrette i upp till en vecka. Därefter slänger du oanvänd del av denna salladsdressing.

Obs: Denna vinaigrette kan serveras vid rumstemperatur eller varma över salladgröna genom att försiktigt värma den i en kastrull i en minut eller två. Undvik att värma den i en mikrovågsugn, eftersom du riskerar att suga detta hälsosamma förband av alla fördelar.

Föreslagna relaterade recept

Om din mandarin-orange vinaigrette fungerade så bra som en salladsdressing som du är intresserad av att göra fler apelsin- eller citrusbaserade förband som innehåller många av samma näringsämnen som denna dressing gör, anser du att detta citrus-balsamiska vinaigrette-recept som är gjort med apelsinjuice och är perfekt för lax. Eller prova det här honungslime dressing receptet parat med seared havskammusslor.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 109
Totalt fett 11 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 25 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)