Nötköttkebabar på det stora gröna ägget

Om du inte är bekant med Big Green Egg för utomhusmatlagning är det en rökare / grill som är stor, grön och bokstavligen formad som ett ägg. Dess unika ventilationssystem möjliggör utmärkt värmekontroll och äggets keramiska skal gör att du kan laga mat vid extremt höga temperaturer. Vill du röka kött på låg temperatur i timmar.? The Big Green Egg är ganska mångsidigt och låter dig göra båda.

En sak om BGE är att det kan vara knepigt att hänga på temperaturkontrollen. blir van vid det kan få dig att känna att du lär dig att laga mat hela tiden igen. Det var dock värt ansträngningen. En tidig mat att behärska är biffkebabs. Dessa kebab är ömma och smakfulla och kommer ut vackert på Big Green Egg.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. 24 timmar före grillning, förbered marinade genom att kombinera olivolja, ättika, koriander, vitlök, kummin och paprika. Häll marinade i fryspåsar och tillsätt köttbitar. Låt marinera i kylskåpet tills det är klart att grilla.
  2. Ta bort från kylskåp och trådkött på spettar som har sprutats med matolja.
  3. Spruta grill med matolja för att förhindra att du sticker. Grilla i 5 till 7 minuter på varje sida eller tills köttet når önskad doneness.

Servera över en säng av vitt ris, sallad och pitabröd.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 502
Totalt fett 32 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 20 g
Kolesterol 151 mg
Natrium 112 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 51 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)