Grillad räkor och kammusslor Skewers Recept (farbror Mike's Spice Mix)

Dessa räkor och kammusslor är mycket enkla att göra och så läckra. De tar inte tid att förbereda sig så att de är perfekta för en veckodags måltid, men de är fina nog för fester, speciella tillfällen och helgdagar.

Spiceblandningen kommer från min svärfar, Mike Matticola - "Onkel Mike" till de många som kände och älskade honom. Det är enkelt, men ändå perfekt balanserat, och gör också en bra torrgnugga för kött. (BTW, det ursprungliga receptet kräver en hel matsked cayenne, vilket gör det ganska eldigt, så börja med en tesked istället. Det är lätt att lägga till mer värme, men det är svårt att subtrahera det!)

Spice mixen ger en generös mängd; förvara den i en lufttät burk och du får gott om hand för nästa gång.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera räkor och kammusslor i en skål och rör om olivoljan tills den är väl belagd.
  2. I en separat skål, kombinera kryddaingredienserna noggrant.
  3. Gängväxlande räkor och kammusslor på spettar. Stänk stränga båda sidorna med kryddblandning. (Det kommer att finnas extra kryddblandning, lagra den i en lufttät burk för nästa gång)
  4. Grilla över hög värme tills räkor och kammusslor är bara ogenomskinliga och kryddor är lättfärgade (ca 1 minut per sida.)
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 232
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 245 mg
Natrium 3,225 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 2 g
Protein 36 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)