Chokladpraliner

Chokladpraliner kombinerar den smula, nutty smaken av klassiska praliner med rik halvsöt choklad.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered ett bakplåt genom att fodra det med aluminiumfolie och spruta folien med nonstick matlagningsspray . Ta bort 3 matskedar från ½ kopp chokladflis och lägg åt sidan.

2. Blanda både sockerarter, grädden, smöret och saltet över medelvärme i en mellanskockpanna. Rör om tills socker och smör löser upp. Borsta ner sidorna av pannan med en våt pastryborste för att förhindra att sockerkristaller bildas och sätt in en godtermometer .

3. Fortsätt att laga mat utan omrörning tills termometern når 240 grader. När den korrekta temperaturen är uppnått, ta bort godiset från värmen, ta ut termometern och lägg omedelbart pekannötterna och resterande 1/3 kopp chokladflis.

4. Börja omröra godiset kraftigt. Chokladet kommer att smälta och godiset börjar bli ljusare och mer ogenomskinligt. Fortsätt rör om tills godiset börjar hålla sin form. Det ska dock fortfarande vara lätt att röra sig. Det är viktigt att inte röra för mycket, eftersom praliner snabbt går från vätska till rockfasta. När det är en lättare, ogenomskinlig brun och håller sin form, börjar du snabbt släppa små skedar av godis på det färdiga bakplåten.

5. Arbeta snabbt för att bilda godis, som pralinerna börjar sätta i kastrullen. Om candy stiffensar innan du är färdig scooping, tillsätt en sked mycket varmt vatten och rör om tills det löses, fortsätt sedan scooping tills du har bildat alla pralines.

6. Placera reserverad 3 msk chokladflis i en liten mikrovågssäker skål och mikrovågsugn dem tills smält, cirka 40 sekunder. Skrapa den smälta choklad i en liten Ziploc väska och klipp av hörnet. Drizzle smält choklad över pralinerna i ett dekorativt mönster.

7. Placera pralinerna i kylskåpet för att ställa in chokladet, ca 15 minuter. Förvara chokladpraliner i en lufttät behållare vid rumstemperatur.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 161
Totalt fett 10 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 9 mg
Natrium 44 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)