Tyska Flädlesuppe Recept

Oma ("mormor" på tyska) skulle tjäna en sydtysk favoriter som kallas Flädlesuppe (Broth With Pancake Noodles) som en första kurs för lunch på kalla eftermiddagar.

Hon lade remsor av crepe pannkakor i skålen och hällde sedan hett buljong över dem och gjorde dem till en tuff konsistens. Vilka läckra minnen. Detta är komfortmat på sitt bästa.

Servera denna soppa strax efter montering, eftersom pannkakorna suger upp buljongen och så småningom kommer att falla ifrån varandra.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör soppan

  1. Värm 1-kvarts buljong. Tillsätt salt och peppar efter smak.
  2. Lätt ånga matchstick grönsaker, om du använder.

Gör pannkakorna

  1. Sifta mjöl, potatisstärkelse och salt. Slå ägget med klubbens läsk och lägg sedan vätskorna till mjöl och mixa väl eller vispa tills det är smidigt.
  2. Låt smeten sitta i 1/2 timme.
  3. Gnid inuti en stekpanna eller crepepanna med bacon (Schwarte) eller lök för smak (tillval) .Hett smöret lätt.
  1. Blanda smeten igen, kort. Häll 1/3 kopp smeten i den heta panelen och luta pan för att göra en stor cirkel. Fyll i några hål genom att trycka lite smet runt med en sked.
  2. Vänd pannkaka över när du ställer in och laga mat. Bruna inte mycket mycket.
  3. Upprepa med resten av smeten för att göra 6 pannkakor. När de kommer från värmen, rulla dem upp i cylindrarna för att svalna. De håller inte fast på det sättet. Klipp dem tvärs i 1/4-tums remsor med en skarp kniv.

Servera soppen

Buljongförslag

Buljongen kan köpas eller hemlagad men smaken av denna soppa beror på kvaliteten på buljongen samt pannkakorna. Se dessa buljong recept för idéer:

Pannkaka förslag

Prova en av dessa variationer på franska crepes för pannkakans kvot på soppen. Tyska Crepes för Soppa Recept (detta är receptet som ingår ovan) - Whole-Wheat, Herbed Crepes Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 152
Totalt fett 6 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 151 mg
Natrium 10 608 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 2 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)