Amazing Påsk Kycklingbuljong Recept

Du behöver inte vara judisk eller vänta på att göra otroligt hemlagad kycklingstock. Planera på minst två timmar för att kycklingens smak ska läcka in i lagret. Fortsätt koka ytterligare en timme efter att ha spänts för att minska till ett rikare lager. Spara skummat kycklingfett (schmaltz) för att göra.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rengör kycklingen och kasta giblets eller andra presenter du har fått i kaviteten. Salt hela kycklingen inuti och ut rikligt med kosher eller grovt salt. Låt kycklingen stå i 35 minuter.
  2. Tvätta saltet från kyckling och placera det i en stor till stor del. Täck kyckling med ropa, rutabaga, selleri, persilja, morötter, lök, pepparkorn och timjan . Skydda med 4 eller 5 liter köldvatten. Koka upp över hög värme, och omedelbart minska värmen för att simma. Simmera i 1 1/2 till 2 timmar, skumma ibland skummet från toppen.
  1. Ta bort kycklingen till en stor tallrik när den fortfarande är fast och inte faller ihop. Ta bort köttet från kycklingen och spara för smörgåsar (ingen bröd under!) Och sallader. Ta sedan benen och returnera dem till kruken och simma i ytterligare en timme.
  2. Stäva soppen i en stor skål och kassera allt i silen. Kyl tillräckligt länge för att låta härdat fett bildas på ytan och ta sedan bort fettet. Ta tillbaka till värme med salt och peppar efter smak.

Kök Anteckningar

Du kan lägga till fler grönsaker vid denna tidpunkt eller starta processen igen för en riktigt rik buljong. Det är så som kinesisk kycklingbestånd är beredd ibland med så många som sex eller åtta kycklingar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 615
Totalt fett 31 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 190 mg
Natrium 306 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 6 g
Protein 63 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)