Honung nötkött med sesamfrön

Nötkött marineras i en honungs- och sojablandning, stekas med oststersås och toppas med sesamfrön. Om så önskas, skåda sesamfrön före servering.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Tvätta och töm grönsakerna. Ta bort stammarna och fröna från paprika och skär i smala remsor. Skölj och dränera grundigt mungbönspirorna. Sträng selleri och skär på diagonalen i smala remsor.

2. Skär flankbiffen över spannmålen i smala remsor. Kombinera med marinade ingredienser, tillsätt majsstärkelsen sist. Marinera biffen i 15 minuter.
Kombinera såsingredienserna och lägg åt sidan.3. Värm wok över medelhög värme. Tillsätt 2 matskedar olja till den uppvärmda woken . När oljan är klar, lägg till biffen. Brun kort, omrör sedan tills den nästan kokas igenom. Ta bort från wok. Rengör wok om det behövs.

4. Lägg till 2 matskedar olja. Tillsätt vitlök och ingefära och rör stek kort tills duftande (ca 30 sekunder). Tillsätt gröna paprika och selleri. Rör på en kort stund och tillsätt den röda paprikan.
Skjut grönsakerna upp till sidorna på wok. Lägg såsen i mitten av wok. Värm kort, tillsätt sedan majsstärkelsen och vattenuppslamningen, omrör för att förtjocka.
Lägg biffen tillbaka i wok. Lägg till mungbönspirorna. Blanda allt ihop. Strö med sesamfrön innan du serverar. Serverar 2 eller 4 (som en del av en multicourse-måltid).

Läsrecension av nötkött med sesamfrön :
Betyg: 4.5 av 5 stjärnor
Recension: "Nära till enastående. En enkel och lysande maträtt som tog mig mindre än 35 sekunder att hitta på Google." Från Omar

Top Beef Stir-fry Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 296
Totalt fett 9 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 45 mg
Natrium 953 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 4 g
Protein 23 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)