Hjälp undvika förkylningar och influensa med detta Elderberry Juice Recept

Trots det milda sommarliknande vädret hittills i vinter i hela Nordamerika, är kyl- och influensasäsongen över oss, och experter på WebMD förutspår att det kommer att slå oss hårt i början av 2016, särskilt i våra största städer över USA.

Förvånansvärt finns det enkla och beprövade sätt att minska risken för att få kyla eller influensa som att tvätta händerna, hålla hydrerade och tillsätt elderbärsxtrakt till dina färska juicer och smoothies.

En liten historia

Äldste är en av de mest populära medicinska växterna hela tiden! En 1664-bok var helt tillägnad de medicinska egenskaperna hos varje del av växten, och den är fortfarande mycket populär bland moderna herbalister.

I gammal lore planterades ängsbjörn runt hus för att förhindra onda andar samt skydda mot blixtnedslag.

Det är användningen för ont i halsen är känt att gå tillbaka hundratals år, och används fortfarande för detta ändamål idag. Som du ser i nästa avsnitt har vetenskapen visat att de antika herbalisterna hade det trots allt!

Fantastiska bevisade fördelar

Forskning pågår för att utforska de medicinska egenskaperna hos ädelbär. Fördelar för behandling av cancer och Alzheimers har rapporterats men mer forskning behövs för att bekräfta dessa preliminära resultat.

Flera kliniska studier har dock visat att elderbär inte bara ökar immunförsvaret utan också förkortar hur länge vi lider av förkylning eller influensa.

Jag rekommenderar starkt att lägga elderbärsirap till dina juice och smoothie recept minst en gång i veckan. Beställ det från Norms, en amerikansk gård som ägnas åt hållbar odling av ädelbär och produktion av högsta kvalitet äppelbåtsirap och andra produkter.

Prova detta läckra äggbärsjuice recept.

Inga produkter eller avgifter godtogs för denna godkännande av Norms och deras produkter.

Vad du behöver

Hur man gör det

Juice alla ingredienser utom elderbäret. Rör om det i din juice och njut!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 281
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 65 mg
kolhydrater 61 g
Kostfiber 11 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)