Mint Chocolate Bark

Mint Chocolate Bark har ett vackert virvlat grönt och choklad utseende, och en uppfriskande minty smak, toppad med Andes minter. Om du vill ha lite mer knäck i din bark, rör om några krossade gräshoppa eller smala mintkakor i chokladskiktet.

För bästa möjliga resultat, använd ett oljebaserat smakämne istället för en vatten- eller alkoholbaserad (du kan bestämma detta genom att titta på ingredienslistan). Oljebaserade aromämnen kommer inte att orsaka att chokladen förtjockas och griper hur en annan vätska kan. Om du inte är säker på ditt smakämne, eller kan inte hitta en oljebaserad, släpp ut mintsmakningen och smälta i stället lite Andes minter med chokladskiktet för att lägga till en myntmassa på så sätt.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Täck ett bakplåt med aluminiumfolie eller vaxat papper. Grovhacka Andesminerna och lägg till sidan för nu.

2. Placera halv-chokladflisen eller hackad choklad i en stor mikrovågssäker skål. Mikrovågsugn i 30 sekunder, omrör efter varje 30 sekunder för att förhindra överhettning. Värm chokladet tills det smälts och slät och fritt från klumpar, rör sedan om 1/4 tsk pepparmyntsolja.

Ställ åt sidan för ett ögonblick.

3. Upprepa processen med den vita chokladen, smälta den gradvis i korta steg och omrör ofta. När du smält, tillsätt resterande 1/8 tsk pepparmyntaolja. Doppa en tandpetare i den gröna matfärgen och prick den på toppen av den vita chokladen, rör sedan tills färgen och smaken blandas. Om den gröna nyansen inte är tillräckligt stark, lägg till en annan liten mängd med tandpetare tills du får en minty grön färg som du gillar.

4. Sprid chokladet ut på det tillagade bakplåten i ett tunt skikt ca 1/4 tum tjockt. Använd en sked för att släppa små skedar av vit choklad ovanpå chokladet i ett slumpmässigt mönster. Ta en kniv och virvla de två chokladerna tillsammans. Sluta när det fortfarande finns distinkta bruna och gröna områden - vrid inte så mycket att det blir lerigt och odefinierat! Tappa bakplåten mot disken några gånger för att lösa chokladet och ta bort eventuella stora åsar i ytan.

5. Stänka chokladet med de hackade andesminerna medan chokladet fortfarande är vått. Tryck dem försiktigt ned för att fästa dem i chokladbarken.

6. Kyl in brickan för att ställa in choklad, i ca 30 minuter. När du har ställt in, skära barken i små rutor eller bryt den i oregelbundna bitar för hand.

7. Choklad kan bli mjuk vid varm rumstemperatur, så du bör lagra denna Mint Chocolate Bark i en lufttät behållare i kylskåpet.

Klicka här för att se alla Bark Candy Recept!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 99
Totalt fett 6 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 2 mg
Natrium 14 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)