Hemlagad Slider Bullar

Dessa mjuka och läckra glidbollar är perfekta för glidare och små hamburgare eller förrättsmörgåsar, vare sig det gäller lunch, middag eller fester. Detta recept gör ungefär 24 till 26 gram degen.

Dela degen i arton 1 1/2 uns, vilket är en perfekt storlek för 2 ounce hamburgare eller dessa köttfärsskyttar . Eller gör tjugofyra 1 ounce rullar för mindre aptitretare storlek smörgåsar eller hamburgare. De är perfekta för revet fläsk eller strimlad nötköttsmörgåsar också.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera jäst och varmt vatten i en stor skål eller skålen på en stativblandare. Låt blandningen stå i ca 10 minuter tills skum.
  2. Vispa mjölken, det stora ägget och smält smör tillsammans för att blanda. Tillsätt mjölkblandningen i jästblandningen tillsammans med socker, salt och mjöl.
  3. Knippa degen med hand eller maskin i 8 till 10 minuter, tillsätt lite mer mjöl om det behövs för att hålla degen från att hålla sig i händerna, mot toppen eller på skålens sidor. Degen ska vara jämn och elastisk vid denna punkt.
  1. Smörj rikligt en stor skål med smör eller olja. Samla degen i en boll och placera den i smörjbunken. Vänd några gånger för att belägga degen noggrant. Täck skålen med plastfolie och låt degen stiga i 1 till 1 1/2 timmar, eller tills den fördubblats i bulk.
  2. Rikta ett stort bakplåt med pergamentpapper eller lätta på pannan lätt.
  3. Punch ner och klappa degen i en rektangel. Skär i 18 stycken, ungefär 1 1/2 till 1 3/4 ounce vardera. Forma degbitarna i fasta bollar, platta något med din hand och placera på pergamentet pappersfodrat bakplåt.
  4. Täck pannan av bullar med en lätt kökshandduk och låt upp i en dragfri plats i ca 30 minuter.
  5. Förvärm ugnen till 375 F.
  6. För äggtvätten , kombinera äggvita med 1 matsked vatten. Visp att blanda. Strax innan bullarna är redo att gå in i ugnen, borsta med äggtvättblandningen. Strö med sesamfrön eller vallmofrön.
  7. Baka i 15 till 18 minuter, eller tills det är guldbrunt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 161
Totalt fett 8 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 56 mg
Natrium 541 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 2 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)