Blueberry Cream Cheese Breakfast Braid

Blueberry Cream Cheese Frukost Flätor är fyllda med söta, färska blåbär, krämig gräddeost och skarp citron. De är extremt lätta att piska tillsammans och kräver bara några ingredienser!

En av anledningarna till att det här receptet är så lätt är att det använder kylmassan Detta recept är ännu enklare om du använder rulldegen som kommer i ett solidt ark och har inte perforeringar. Det gör det bara lite lättare att rulla ut och göra de små snitten för flätan. Om du har mer tid, kan du också använda puff bakverk för detta recept. Puffdekoret tar lite tid att tina, så förberedelsestiden tar lite längre tid! Smaken av puffdekor är lite mer delikat och raffinerat och det pudrar också vackert när det är bakat!

Detta är ett perfekt lätt recept för en semester morgon frukost eller en brunch! Det kommer att mata ganska många människor och kräver minimal prep och städa upp! Det ser också vackert ut på ett frukostbord!

Om du vill lägga till en liten knäckning på flätan, lägg till några skivade mandlar ovanpå blåbären! De bakar sig snyggt och lägger till bra struktur!

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Förvärm ugnen till 375 F.
 2. Rulla ut halvmassan i en tunnare, rektangulär skiva.
 3. Kombinera gräddost, granulärt socker och citronskal i en skål tills den är jämn och helt kombinerad.
 4. Sprämma gräddeostblandningen i mitten av halvmassan. Lämna omkring en och en halv halv degen på vardera sidan av blandningen.
 5. Kasta blåbär med matsked mjöl, citronskal och tesked socker.
 1. Placera blåbären över gräddeostblandningen.
 2. Gör diagonala snitt i degen, börja där det inte finns gräddeost och stoppa när du kommer till gräddostcentret. Gör ca 10 stycken på varje sida.
 3. Dra degen remsor över toppen blåbär, alternerande sidor.
 4. Placera på ugnsstången och baka i ca 15 minuter, eller tills det är guldbrunt.
 5. Medan det är kylning, visp resten av gräddeostblandningen med citronsaft, helmjölk och pulveriserat socker för att skapa en glasyr.
 6. När blåbärsfläskan har något avkyld, torka glasyren över toppen och servera!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 229
Totalt fett 12 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 31 mg
Natrium 275 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)