Hemlagad potatisjästrullar

Mosad potatis ger dessa potatisjästrullar utmärkt konsistens och smak. Crescent rollformen är en klassiker, men känner sig fri att forma rullar , klaverblad eller annan form.

En stativblandare gjorde blandning och knådning nästan oanvändbar, men degen är en snap att knäda i hand också. Ett helt ägg med lite vatten utgör äggtvätt, vilket gör att topparna är glänsande men fortfarande mjuka. För en fastare skorpe, använd en äggvita med vattnet.

Lägg till dessa rullar på din semestermenymeny eller baka dem till söndagsmiddagen. De fryser också bra!

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. I en stor mixskål kombinerar du smöret, sockret, saltet, potatisen, mjölken och ett stort ägg. Slå på låg hastighet tills den blandas.
 2. I en annan skål kombineras den omedelbara jästen med mjölet, natron och bakpulver.
 3. Tillsätt den torra blandningen till den första blandningen och blanda för hand eller med en stativblandare och degkaka tills degen kommer ihop.
 4. Knä för hand eller med degkrok i 8 till 10 minuter, strö med mer mjöl efter behov för att hålla degen fast.
 1. Smör en stor skål med mildt smör. Samla degen i en boll och lägg i skålen. Rul degen runt och vänd den över för att täcka alla sidor med smör.
 2. Täck skålen med plastfolie och låt degen stiga i en dragfri plats tills den fördubblats i bulk, ca 1 till 1 1/2 timmar.
 3. För utdragna pannrullar smör en 9-by-13-by-2-tums bakpanna eller rikta panelen med pergamentpapper. Använd ditt val av muffinspannor eller bakplåtar för andra former.
 4. Separera degen i 24 delar för pannrullar. Form i släta spända bollar och placera i den färdiga bakpannan. Täcka pannan med en lätt kökshandduk eller plastfolie och placera det på en varm, uttagsfri plats i ca 45 minuter till en timme eller tills rullarna har ökat med ca 60% till 75%.
 5. Värm ugnen till 375 F.
 6. Ta bort handduken eller plastfolien.
 7. Om du använder en äggtvätt, blanda ett stort ägg med 1 matsked vatten. Pensla lätt över rullarna och strö med vallmofrön eller sesamfrön. Baka rullarna i 15 till 20 minuter, eller tills de är guldbruna.

En Baker's Dozen: Hemlagad middag Rolls

20 ljusa, fläckiga hemlagade söta kexrecept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 121
Totalt fett 6 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 80 mg
Natrium 428 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)