Cold Five-Spice Zucchini Noodle Salad

En av de bästa inköp som jag har gjort för att gynna min hälsa var inte ett gym medlemskap eller kosttillskott, det råkade vara en grönsakssnickare. Om du funderar på hur lätt det är att komma hem och göra en stor oljpot med spagetti nudlar (och har kvarblivna dagar) kan du förstå varför jag var tvungen att lösa detta problem.

En spiralskivare låter mig göra "nudlar" som bär mer näringsämnen och mer smak. Dessa nudlar, som ofta kallas "zoodles", görs genom att ta en grönsak och skär den på ett sätt som gör en tunn spiralnudel. Visst, dessa alternativ tar lite vänjer sig, men när du har hittat rätt recept (som den här), kommer regelbunden pasta även rättvist avsky dig.

Spiralskivor kan hittas ganska billigt, såsom denna Maxam Stainless Steel Vegetable Spiral Slicer. Det finns också avancerade, snygga spiralskivor som denna kommersiella Grade Spiral Fry Cutter. Den primära kommer att passa bra för daglig matlagning och liknande finns i många köksbutiker och online-återförsäljare.

Nu låt oss komma ner till den nitty-gritty. När du har en ny pride och glädje spiral skivare. Du kommer att vilja göra detta recept. Kinesisk Fem-Spice uppfriskade sinnena genom att balansera alla smaker av gommen: söt, salt, bitter, sur och skarp. Kombinerade dessa perfekt balanserade smaker med vissa zoodles och kyckling och du har den perfekta lunchen, middagen eller sen nattmat.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Det är viktigt att börja med dressingen så att zoodles inte sitter och blir mjuka eller missfärgade.
  2. Blanda äppelcidervinäger, olivolja och alla markfärger i en blandningsskål. Vispa ihop eller använd en nedsänkningsblandare för att kombinera ättika, olja och kryddor så att de gör en väl blandad dressing. Lägg åt sidan när du förbereder resten av dina ingredienser.
  3. När du har förberedda kyckling, zoodles, morötter och koriander färdig plats inuti blandningsskålen och kasta ihop så att dressingen lätt täcker zoodlesna.
  1. Överför till en serveringsfat eller skålar och garnera sedan med skivad mandel. Ät och njut!

LAGRING: Zoodles kommer inte att hålla samma textur kallt under mycket lång tid. Medan den kan förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet, för att äta senare föreslår jag att blandningen blandas med lite olivolja (eller kokosnötolja) i en stekpanna på medium hög värme och gör en zoodle stir-fry.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 395
Totalt fett 24 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 95 mg
Natrium 113 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 4 g
Protein 34 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)