Lätt oljeskaka

Pie skorpa utan förkortning eller smör? Vem skulle tro att det var möjligt? En pajskaka som använder olja istället är inte bara en bra förändring från det vanliga, men det är också mycket lättare att göra - du behöver inte en konditorivaror eller en rullpinne. Detta är ett perfekt pajskorsrecept för nybörjarebagare eller någon som är skrämmad genom att skära förkortning till mjölet. Det är också ett bra alternativ när du befinner dig ur förkortning!

Även om degen är mest mångsidig när den tillverkas med en mjukt smakad olja som grönsak, canola, safflor eller jordnöts, kan du använda extra jungfruolja, men det är bäst med en smaklig paj som en quiche. Du kan också prova kokosnötolja för en tillagd smak. (Som du kanske vet är kokosoljan lite solid. Du måste värma den något i mikrovågsugnen innan du använder den i denna skorpa.) Om du behöver en toppskorpa också för din paj kan du dubbla det här receptet .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda mjöl och salt med en visp i en skål. Rör om oljan tills den blandas. Tillsätt vatten eller mjölk tills den är helt blandad.
  2. Placera degen i mitten av 8- eller 9-tums glaspannplatta. Sprid degen med händerna som täcker botten av plattan, upp sidorna och över fälgen.
  3. Baka enligt kak recept instruktioner.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 898
Totalt fett 68 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 47 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1.411 mg
kolhydrater 65 g
Kostfiber 7 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)