Blanda din semestermeny med kastanjer

Öppen eld inte obligatorisk

Löstödda kastanjträd växer över hela världen, särskilt på norra halvklotet. En gång en stapelmat av indianer och källan till ett värdefullt lövträd trivdes amerikanska kastanjeträd i skogarna i de östra USA. Men en svamp torkade i huvudsak ut dem under första hälften av 1900-talet.

De flesta kastanjer som du hittar i butikerna importeras eller odlas nu från introducerade arter.

Du kan besöka några kastanjer fruktträdgårdar för att skörda dina egna nötter genom att samla de mogna av marken. Använd handskar, eftersom kastanjer växer omringade av ett snyggt skal, som börjar öppna när frukten mognar. Stärkelsecentret för den glänsande mörkbruna muttern, kallad endospermen, är den ätbara delen.

Kastanj skörden sker vanligtvis i september och oktober; Nötterna är mer utbrett i butikerna i november och december under Thanksgiving till nyårssäsongen. Du kanske ser dem fräscha fortfarande i sin spiny pansar, eller redan skalade ner till det hårda nötskiktet. Gatuförsäljare i New York och andra städer säljer mellanmålstorvar med rostade, ångade eller kokta kastanjer från vagnar i turist-tunga områden.

Kastanjebröd och textur

Den milda smaken av kastanjer gör dem mångsidiga för både söta och salta rätter. En kastanjes konsistens liknar en potatis: lite knasig och bitter när råa, kokta kastanjer blir smöriga och söta.

Smaken påminner om en sötpotatis. De kan läggas till soppor och grytor, bakverk och rätter från fyllning till pasta.

Färska kastanjer

Kastanjer säljs ofta färskt under vintermånaderna, vilket gör dem till en populär semesterbehandla. Friska kastanjer kan rostade, ångas, kokas, friteras eller till och med mikrovågsugn.

Ställ alltid på färska kastanjer innan du lagar dem för att låta ånga fly och förhindra att de exploderar.

Eftersom färska kastanjer innehåller en hög andel vatten, är de mer förgängliga än de flesta nötter. Förvara dem i en lufttät behållare tills du är redo att använda dem. Om du köper dem direkt från producenten kort efter skörden, kommer de att hålla i några månader under korrekta lagringsförhållanden. Kastanjer från mataffären spenderade nog en tid utomhus och började "härda" eller förlora lite av sin fuktighet. Medan detta faktiskt gör det bättre att äta, blir nötterna mer förgängliga när de torkar. Kyl för snabbköpkastning och använd dem inom några veckor. Friska kastanjer kan också frysas i upp till sex månader.

Torkade Kastanjer

Torkade kastanjer håller i många månader när de hålls vid rumstemperatur bort från solljus. Förvara dem i en lufttät behållare för att hålla skadedjur och fukt i sjön. Torkade kastanjer kan rekonstitueras i kokande vatten eller malda till mjöl och användas i bakverk.

Konserverade kastanjer

Du kan hitta kastanjer i burkar eller burkar på din gourmetmatare, men förväxla inte de vattenkastningar som vanligtvis finns i den asiatiska matavdelningen i mataffären.

De är inte samma sak. Konserverade kastanjer fungerar bra i många recept, inklusive soppor, fyllningar och grytor. Det är också möjligt att köpa kastanjpuré, antingen sötad eller osötad, för användning huvudsakligen i bakverk.

Kastanjmjöl

Kastanjmjöl används i många bakverk i hela Europa. Eftersom kastanjer är höga i kolhydrater och låg fetthalt, liknar mjölmet andra kornmjöl som vete. Kastanjmjöl används för att göra friter, kakor, pasta och till och med polenta.

Kastanjer mot andra nötter

Till skillnad från andra nötter är kastanjerna låga i fett med hög fuktighet. De innehåller mestadels kolhydrater, vilket gör dem mer näringsrelaterade i förhållande till ett spannmål än en mutter. Kastanjer är också höga i fiber, låga kalorier, och rika på komplexa kolhydrater och C-vitamin .