Hamburg Aalsuppe Recept - Tyska Ålsoppa

Det finns många variationer av Aalsuppe, några av dem innehåller även ål! Inte lika förflutet som det låter, namnet "Aalsuppe" kom från lågtyska eller "Plattdeutsch" "allens rinkümmt eller" alles hineinkommt "och menade att allt i köket skulle gå in i det, en resterande soppa, om du vill Nu har Hamburg även regler om ingredienserna, särskilt ål, i denna soppa, så att ingen besökare är besviken över sin frånvaro.

Hamburger Aalsuppe är en sötsurssoppa med torkade plommon och äpplebitar. Skinkjut är gjord med ett skinkben samt frisk (ibland rökt) ål. Detta recept är anpassat från en från 1879.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förbered fruktet före tiden

 1. Skala päron, kvarts och ta bort kärnan. Pojka dem i lätt sugared vatten i 10 till 15 minuter. Avlägsna från vätskan och låt svalna. Servera dem kalla, med soppan.
 2. Täck den torkade frukosten, oftast pommes frites och äpplen men kan även innehålla päron eller aprikosbitar, med varmt vatten för att mjukna.

Starta soppan ungefär 2 timmar innan du äter

 1. Rengör och tärning selleri, persilja och morötter.
 1. Placera skinkbenet i en stor kruka och täcka med 3 liter vatten. Koka upp, sänka temperaturen och simma. Lägg till skinken, örterna (lägg dem på toppen, ta bort senare) och skalen från selleri, persilja och morötter.
 2. Täck krukan och simma i en timme eller så.
 3. Ta bort fettet från buljongen, ta bort benet och sikt buljongen. Kassera fastämnena.
 4. Ta resten av köttet av benet och skära det i små bitar. Lägg köttet tillbaka i buljongen. Tillsätt selleri (knölsling), morot, persilja och ärter och låt sjuda i 30 minuter.
 5. Tillsätt den torkade frukten med sitt blötvatten till den spända buljongen.
 6. Blanda 1 matsked mjukt smör med 1 matsked mjöl för att bilda en boll eller klump. Rör om det i soppen för att tjockna buljongen. Låt soppen koka i 3 minuter så att mjölet förlorar den råa smaken det ibland har. Tillsätt nymalet muskotnöt, salt och peppar efter smak.
 7. Smak och säsong buljong med socker och ättika för att ge soppen en söt och sur anteckning ("süß-sauer abschmecken"). Börja med ett par teskedar socker, en matsked vinäger och gå därifrån.

Förbered ålen innan soppan är klar

 1. Medan soppan simmerar andra gången (när du lägger till tärnad grönsaker), ta den rengjorda ålen och skär i 1 1/2 till 2 tums bitar. Du kan köpa fileter i affären, filetera fisken själv, eller laga ålen med benen kvar i den.
 2. Ta 1 liter vatten och koka upp vinet och minska värmen. Tillsätt lökbladet, saltet och en matsked socker till potten.
 3. Tillsätt ålen och sjuda i ca 20 minuter (färre om du har filéer).
 1. Ta bort ålen och ta köttet från benen. Kassera benen och kokvätskan.
 2. Lägg ålen till skinkbuljongen.
 3. Vissa människor älskar att lägga till mjöl dumplings till soppan. Dessa dumplings kokas separat i saltat vatten, läggs sedan till soppen strax före servering. Smör Dumpling recept .
 4. Garnera med hackad persilja. Servera soppen med baguette eller annat crusty bröd.

Anteckningar om Hamburger-Style Aalsuppe

Använd rökt ål, ingen anledning att laga mat på förhand. Du kan köpa rökt fisk från fiskare i Tyskland eller prova lite rökt lax eller hälleflundra. En högfettig fisk föredras.

Vissa människor förtär soppan som beskrivits här, andra gillar buljongen genom genom.

Lägg till lite trädgårds sorrel ("Sauerampfer" - stora gröna grönsaker med surt anteckning) skuren i band i slutet för en grön behandling. Du kanske är benägen att lägga till chard eller annan, lövgrön om du inte har sorrel.

Om du inte gillar fisk eller ål, lämna den ut. Soppen blir då "Verlorene Aalsuppe" eller förlorad ålsoppa. Det smakar bra på det här sättet också.

Denna soppa är ganska polariserande. antingen du älskar det eller det gör du inte. Den som frågar efter en ny skål sitter fast på den.