Easy Sauteed Mixed Greens

Nytt att laga mat med gröna och bara letar efter ett enkelt sätt att förbereda dem? Min favorit sätt är att bara lätt sauté greener med lite vitlök och scallions eller sjalonger i olivolja med en strö havsalt och kanske peppar eller en touch av varm sås.

Swiss Chard är min favoritgröna sen, men det här receptet är också bra för att blanda upp det. Det här receptet kräver antingen kale eller chard och en massa spenat också. Vegetarisk, Vegan, Glutenfri, Supernaturlig och utsökt!

Tillsätt bakat eller stekt tofu, och du har själv en enkel vegetarisk stekpanna som åtföljer quinoa , ris eller någon annan korn- eller spannblandning.

Om du inte äter vegan , rista lite ost på toppen - prova färsk parmesan eller en get gulda.

Se också: Fyra sätt att få ditt greens

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Innan du börjar, se till att dina gröna är beredda och redo att gå. Ge dem en bra sköljning (smutsiga gröna smaker grått och, smutsigt!) Och låt dem torka. Kale och chard måste avlägsnas från den tjockaste delen av stammen, men de tunnare mjukare stammarna är bra att gå vidare. Ge dem en grov chop i bitar lite större än bettstorlek. Gröna kommer att laga mat och minska i storlek.
  2. När dina gröna är beredda, värm vitlök i olivolja i ungefär en minut, tillsätt sedan löken eller sjalotten och värm i ytterligare en minut eller två.
  1. Lägg till kale eller chard och värma tills bara knappt anbud, ca 6-8 minuter för kale, och lite mindre för chard.
  2. Tillsätt spenat och laga bara tills det är blått, men fortfarande ljust grönt, ca 1-2 minuter.
  3. Smaka med salt och peppar. Servera omedelbart.

Serverar fyra som sidovägg.

Massor av människor gillar lite grön till deras gröna - jag är vanligtvis inte en av dem, men om du är, lägg till en snak av varm sås, några krossade rödpepparflingor eller lite cayennepeppar.

Se även: Mer hälsosamma vegetariska recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 106
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 137 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 3 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)