Hälsosamare Real Scotch Egg Recept

Skotsk äggreceptet som jag först lärde mig som en skolflicka föll i favör de senaste åren, jag gissar för att den jag lärde mig var starkt panerad och sedan friterad. Det 21: a århundradet Scotch ägget är emellertid lättare, använder fria ägg, bra korvkvalitet, färska örter och lätta smulor för beläggningen och är endast lätt stekt och sedan bakad i ugnen. Jag är en glad att se den tillbaka.

Skotska ägg är en snygg, bärbar, självständig matkomponent, den enda andra som är praktisk är Cornish Pasty, och båda är perfekta i en lunchlåda, på sommar picknick , fest eller som mellanmål.

Vad du behöver

Hur man gör det

Värm ugnen till 190C / 375F

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 306
Totalt fett 15 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 288 mg
Natrium 754 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 3 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)