Microwave Nachos Recept

Dessa mikrovågsugn nachos gör det perfekta efterskolans mellanmål eller spel dag aptitretare, eftersom de är så snabba och lätta att förbereda, och du kan variera detta recept många olika sätt som passar dina behov. Nyckeln är att använda rätt typ av ost. Vi gillar en kombination av cheddar och Monterey Jack eller peppar jack, men någon mjuk eller halvmjuk smältost gör, även en bearbetad ost. Undvik att använda hårda ostar för dessa nachos, eftersom de kan gripa upp i mikrovågsugnen.

Det här är inte den typ av recept du vill lämna ensam medan det lagar mat. Tillagningstiden kan variera dramatiskt från en mikrovågsugn till en annan. Det är bäst att titta på nachos genom glasdörren. Så snart all ost bara smält, ta bort plattan från mikrovågsugnen.

Kom ihåg att mikrovågskokningen fortsätter i flera minuter efter att du har tagit bort maten från ugnen. Om du tar nachos bortom den punkt där osten bara smält, kan osten hamna överkokt och hårt.

Även om de flesta mikrovågsuppskrifter kräver att de täcker maten är det inte nödvändigt med dessa nachos.

Gärna prova olika typer av påfyllningar med detta recept. Svarta bönor, refried bönor, kokt kyckling, kokt biff eller sauteed grönsaker skulle alla vara trevliga. Se bara till att maten är lagad innan du lägger den i mikrovågsugnen. Vi lagar vanligtvis några påfyllningar ovanpå tortillakorren, lägg sedan till osten och fortsätt när receptet riktar sig.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sprid tortillakorna i ett jämnt lager på en mikrovågssäker tallrik. Viktigt: Använd aldrig metallplåt eller metallfat av något slag i mikrovågsugnen. Det finns inga bestämda kvantiteter av dessa nachos. Det viktiga är att sprida tortillakorna i ett jämnt lager på plattan, med bara en liten överlappning. Om du fyller tallriken med för många tortillaporonger, kommer du inte att kunna täcka dem alla med osten.
  1. Strö över osten jämnt över flisorna. Topp med jalapeno-skivorna, om så önskas.
  2. Värm högt i 1 minut, tills osten smälts. Var noga med att titta på nachos när de lagar mat. Mikrovågsugnar varierar dramatiskt, så din tillagningstid varierar också. Låt nachos stå i några minuter för att avsluta matlagningen. Servera omedelbart med gräddfil, färskt hemlagad salsa , skivade svarta oliver, hackade färska tomater och / eller guacamole .
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 348
Totalt fett 24 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 59 mg
Natrium 466 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 1 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)