Glutenfri Almond Tart eller Pie Crust

Detta enkla, nästan felfria recept på glutenfri mandeltart eller pajskorpa är en snap att göra och är en utmärkt bas för alla typer av frukttårta, custard-tårta eller ostkaka. Du kan baka skorpan i 10 minuter, fyll sedan den med pumpa eller sötpotatisfyllning och avsluta den. du kan också baka det tills det är helt kokt och fyll det med en krämig pudding och färsk skivad frukt. Hur som helst, för de av oss som saknar hemlagad paj eftersom vi inte kan äta gluten är detta ett underbart och tillfredsställande alternativ.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350'F.
  2. Placera ett ställ i mitten av ugnen.
  3. Blanda i en blandningskål med mandelmjöl, havsalt, natron och kanel. Bryt ut några klumpar med fingertopparna.
  4. Rör i vanilj, olja, lönnsirap och vatten i en liten skål. Tillsätt oljeblandningen till mjölet och rör degen tillsammans med en gummispatel tills den kombineras ordentligt.
  5. Vrid degen på en 9-tums tallrik eller tårta. Placera degen något med sidan av gummispateln för att börja sprida den mot kanterna på pannan. Använd fingertopparna genom att trycka på degen, var noga med att trycka på den hela vägen uppe på panelen. Se till att degen pressas jämnt och har en jämn tjocklek över botten och kanter.
  1. Placera tårtan på en arkpanna och baka den i 10 minuter om du bakar det. För en helt bakad skorpa kommer den totala bakningstiden att vara 20-25 minuter, eller tills skorpan är en jämn guldbrun. Var försiktig så att den inte blir för mörk.
  2. Ta bort tärskalet från ugnen och låt det svalna något. Om du använder skorpan helt bakad, låt den svalna helt till rumstemperatur före fyllning.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 826
Totalt fett 53 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 36 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 027 mg
kolhydrater 78 g
Kostfiber 8 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)