Ett afghanskt kexrecept

Nya Zeeländare har en riktig mjuk plats för choklad och cornflake afghanska kex. Kakan, även känd som en "kaka", är toppad med chokladis och valnötter eller fläckade mandlar. Medan ursprunget till namnet är osäkert finns det en sak, kakorna är läckra och väldigt lätta att göra. Kom bara ihåg att det är viktigt att använda osötade cornflakes, annars kommer kakorna att vara för söta. Jag använder varumärket Kellogg.

Ett tips på kakdeggen - du behöver verkligen rulla och pressa degen ordentligt i en boll, eftersom cornflakesna kan göra degen lite smulig.

Kakorna, helt unika för Nya Zeeland, är kända för sin mörkbruna färg. I motsats till hur det låter har kex inga band med Afghanistan. Faktum är att Kiwis - ett smeknamn för Nya Zeelanders - betraktar dessa goda godisar som en av deras mest favorit nationella matar.

Men vänta inte på att besöka Nya Zeeland för att prova dessa söta godisar, som lätt kan skapas med mycket billiga ingredienser.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350F (180C). Rikta ett bakplåt med bakpapper. Avsätta.
  2. Grädda smöret och sockret tills det är lätt och fluffigt.
  3. Sifta mjöl och kakaopulver och mixa i smörblandning med en träsked. Vik i cornflakes och oroa dig inte om de smuler.
  4. Rulla eller tryck 1 1/2 teskedar av degen i bollar och platta dem något. Placera dem ca 2 cm från varandra på bakplåten.
  1. Baka i ugnen i 10 till 15 minuter. Avlägsna från ugnen och svalna på ett trådställ.
  2. Förbered glasset genom att kombinera issockret, oötad kakaopulver och vatten i en skål. Blanda väl tills blandningen är fri från klumpar och en krämig konsistens.
  3. Sked lite isbildning på varje kaka och dekorera med flakade mandlar.

Du kanske också gillar:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 153
Totalt fett 9 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 20 mg
Natrium 561 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)