Grilled Pork tenderloin medaljonger

Det här läckra receptet består av fläskfilé , skivad i tunna rundor (även kallad medaljonger), marinerad och grillad. Grillade fläskkål medaljonger är ett lätt recept på vilken tid på året som helst, men det är särskilt bra på sommaren.

Marinaden för det ömda fläskret är gjord av örter, lönnsirap, kycklingsbuljong, citronsaft och smör. Dessa ingredienser lägger till smak och fukt i köttet och hjälper till att tenderera det. Men eftersom fläskfilé redan är så ömt köttskär, marinerar den bara ett par timmar i kylskåpet. Om du marinerar köttet i längre tid än några timmar blir köttet svampigt.

Du kan ändra denna marinaden som du vill. Använd honung eller agave nektar i stället för lönnsirap; använd äppelcider eller balsamvinäger i stället för citronsaften; eller prova torkad basilika, oregano eller dragon i stället för timjan och marjoram. Det är en av de bästa sakerna om att laga recept (i motsats till att baka recept ) - du kan ändra dem för att passa din smak och vad du har till hands och de kommer fortfarande att fungera.

Du kan fördubbla detta recept för att betjäna fler människor, om du vill. Dubbla marinaden och lägg bara till mer törlurar. Detta är en bra maträtt för underhållande. Servera den med några grillade Granny Smith äpple skivor och sparris eller gröna bönor, och en fruktsallad, tillsammans med lite rostat Vitlökbröd och lite vitt vin eller iste.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera timjan, marjoram, salt, peppar, malet vitlök, lönnsirap, kycklingsbuljong, citronsaft och smält smör i en stor plastlås i plastlås och blanda försiktigt.
  2. Lägg till fläskskivorna, stäng väskan, vrid på köttet och kyla i 1 till 2 timmar.
  3. Ta bort fläsken från marinaden; kassera marinade.
  4. Grilla fläskskivorna på en dubbelkontaktsidig grill i 3 till 5 minuter tills den kokas till 145 ° F, eller koka i 6 till 9 minuter, vrid en gång, på en enda grill över medelstora kol. Du kan också grilla det här ute på gas eller kol laga mat i 6 till 9 minuter, var noga med att du ska checka för att du ska få den bästa tiden.
  1. Pensla fläsk med mer lönnsirap, om så önskas, och låt stå i 2 minuter och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 396
Totalt fett 12 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 150 mg
Natrium 134 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 1 g
Protein 50 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)