Grillad Moussaka

Moussaka liknar lasagne, men är gjord med band av grönsaker istället för pasta. Detta recept tar full nytta av den stora smaken från grillen genom att grilla ingredienserna istället för att blanchera dem i varmt vatten. Du får en rökig smak i detta grillade moussaka-recept som tar det till en helt ny nivå.

Vad du behöver

Hur man gör det

Smält smör i en medellös såspanna, rör om mjöl och koka över låg värme i 2-5 minuter. Häll i mjölk och rör om noggrant tills den är jämn. Koka upp och tillsätt muskot och en liten mängd salt. Minska värmen och sjuda i 40 minuter. Förvärm grillen. Sautéed lök och vitlök i 1/4 kopp / 60 ml olivolja. Borsta varje sida av de skivade grönsakerna med kvarvarande olivolja. Placera på grill, potatis först, sedan kucchini och aubergine.

Grill tills de börjar mjuka och ta bort. Blanda lamm, brödsmulor, lök och vitlök, salt och peppar. Form i 12 tunna kvadrater och lägg på grillen.

Grill till medium. Blanda ägg, ostar, tomatsås och persilja I en 9 x 12 smörgad matlagning börjar lagerlagningsredienser denna ordning: potatis, kucchini, lammkött, aubergine, ostblandning och vitsås (det är mjölk och mjölsprodukter). Placera moussaka på grill på medium i 20 minuter eller i ugn vid 350 grader F. (175 grader C) i 30 minuter. Moussakas överdel ska vara en guldbrun så håll ögonen på det. När du har kokat, ta av från grillen eller ugnen och låt vila i 5-7 minuter. Garnera med extra persilja eller basilika blad och servera.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 959
Totalt fett 70 g
Mättat fett 24 g
Omättat fett 36 g
Kolesterol 251 mg
Natrium 582 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 5 g
Protein 51 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)