Grillad nötkött och Turkiet Burgers Med Basil

Du kanske inte har tänkt på att göra det förut, men att kombinera nötkött och kalkon i en burgerpatty skapar en bra konsistens och smakkombination. Turkiet håller citronen saftig, lägger lite hälsosam kött och minskar mängden den kokta burgaren kommer att krympa på grillen. Detta ensam tar den typiska burgeren i hak, men sedan tillsätter färsk basilika till blandningen ger en oväntad men utsökt friskhet till en favorit cookout maträtt. Den ljuka löken, parmesanost och vitlök ger ett gott smakdjup medan du dressar med rostade paprikor ger lite färg till den färdiga smörgåsen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera ägg, lök, basilika, ketchup (om du använder), parmesanost, vitlök, peppar och salt i en stor mixskål.
  2. Tillsätt jordkalkon och köttfärs till skålen, blanda väl. Form i åtta 3/4 tum tjocka patties .
  3. Förvärm grillen till hög värme.
  4. Placera hamburgare på grillen och minska värmen till medium.
  5. Kock hamburgare i 10 till 14 minuter vända en gång halvvägs.
  6. Ta bort hamburgare från grillen och servera toppad med skivad rostad röd paprika på rostade hamburgarebullar. Erbjuda kryddor på sidan.

Tips och variationer

När du kombinerar burger ingredienser, se till att inte övermixa; om det råa köttet hanteras för mycket kommer du att sluta med en tät och tung burgare. Om du kan, låt blandningen sitta i kylskåpet en stund för att tillåta smakerna att smälta ihop. Vattna också dina händer innan du formar pattiesna så köttet håller inte fast vid dem. Om du gör pattiesna i förväg placerar du dem i skikt åtskilda av vaxpapper på ett bakplåt som är täckt med plastfolie eller i en väska med blixtlås.

För att undvika att burgeren blir alltför rundad, använd din tumme för att skapa en indryckning i toppen av patty innan du lägger på grillen. Vissa kockar rekommenderar även att frysa pattiesna före grillning för att hjälpa dem att hålla sin form och öka fuktigheten.

Istället för de typiska kryddorna-ketchup, senap, kan du servera dessa hamburgare med en "special sås". Piska upp en vitlök aioli, använd butiksköpte chipotle majonnäs, kombinera pesto med mayo (ett utmärkt komplement till basilikan inuti burgeren), eller ens använd en tomatchutney.

Du kan enkelt göra dessa hamburgare ännu hälsosammare genom att byta ut vanliga hamburgerbullar för helvete eller multigrain-eller gör dem öppna och servera bara på bottenbunten. Lägg till gott om grönsaker som påfyllningar, inklusive färska spenatblad, tomater, avokado, rödlök och pickles.