Grillad fylld laxrecept

Denna örtfyllda lax är perfekt för grillen. Se till att dina maträtter är väl oljade och att du indirekt grillar laxen. Det finns ett par variationer i detta recept som kan göra det enklare för dig: Du kan grilla den stoppade laxen indirekt på grillen, eller du kan lägga de fyllda laxpaketen på en cederskiva för att göra det lättare att flytta på och av grillen .

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Zest och juice både citroner. Kombinera med resterande fyllnadsingredienser. Dela blandningen i fyra lika stora delar och placera i mitten av var och en av de fyra laxbitarna. Vika hörn av laxfiléerna mot mitten, gör en ficka runt fyllningen och säkra med tandpetare.

2. Förvärm grillen och förbered dig för indirekt grillning . Säsong fisk med salt och svartpeppar. Placera fyllda laxfiléer på medellång grill och oljad grill.

Stäng locket och grilla tills laxen har kokats igenom (ca 20 minuter eller tills den inre temperaturen når 145 till 150 grader F). Laxen ska vara ogenomskinlig i färg. Fyllning ska vara brunad och osten smält helt.

3. Alternativt kan du placera dessa fyllda laxfiléer på en cedarplank , blöt i vatten. Med denna metod vill du placera planken direkt över elden och grilla i ca 20 minuter eller tills laxen har kokats genom (se ovan för önskad temperatur).

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 555
Totalt fett 30 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 161 mg
Natrium 667 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 4 g
Protein 60 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)