Shopping för en argentinsk Gaucho Style Grill

En av utmaningarna att skriva om Barbecue och Grilling är förvirring av terminologi. Ordet grill betyder så många saker på så många ställen och får mig inte börja om användningen av ordet "grillad" i grillad ost. Intressant är detta problem inte begränsat till det engelska språket. I hela Amerika, oavsett om det är spanska eller portugisiska, har ord som Parilla, Churassco och Asado liknande problem, men i slutändan talar vi om kött, grillat över en riktig eld med rökiga smaker.

Detta formuleringsproblem sträcker sig in i grillar som vanligtvis används från södra spetsen i Sydamerika i sydvästra delen av USA. Liksom USA: s tidiga traditioner är bränder ofta byggda i gropar i marken och köttet är avstängt. Billigt och enkelt, passar denna metod inte nödvändigtvis den moderna bakgården. För att rymma våra uteplatser, däck och gräsmattor har en grillstil framkommit som fortfarande har lite identitetskris när det gäller ett namn. Ibland kallas en Santa Maria Grill, en argentinsk stilgrill eller ibland en Gaucho Grill (bokstavligen Cowboy Grill), dessa enheter har en panna eller grill för kol i botten och en rörlig matlagningsyta som kan släppas för intensiv , hög temperatur grillning eller lyft upp för en rökare, låg och långsam matlagning. Jag kommer inte att argumentera för vad jag ska kalla dessa grillar och erkänner fullt ut att de är och kommer att fortsätta att vara kända av ett antal namn.

En grill av denna typ drivs självklart av träkol , men borde vara lika kompetent med lövskogar. Detta bidrar till äkthet av erfarenhet och matlagning. Vad som skiljer denna grillstil från andra är den rörliga matlagningen. Denna rörelse måste vara en stor. Matlagningsytan ska falla ner till ett par centimeter över elden för intensiv searing och höja tillräckligt långt bort från elden för lågtemperaturlagning. Detta justeringsområde måste vara någonstans i 14 till 18 tums intervall och mekanismen ska vara smidig och lätt att använda. I de flesta av dessa grillar höjs taket och sänks med ett hjul som är kopplat med kablar till den rörliga matlagningsytan.

Dessa grillar är inte billiga och tenderar mot lyxmarknaden. Du kan spendera över $ 20,000USD för vissa enheter, men de ger ett brett utbud av bekvämlighetsfunktioner och mycket tung konstruktion. Modeller kan hittas på drygt $ 1,000USD, men är enkla stålkonstruktioner och kommer att kräva mycket underhåll för att hålla dem levande och fungerande. Gaucho grillar är inte för alla, men de erbjuder enastående mångsidighet och seriösa grillfunktioner.

De flesta av dessa enheter finns som fristående grill eller som en insats.