Griddle Matlagning på grillen

Ägg, pannkakor och mer på en kol eller gasgrill

En grillutrustning till din grill öppnar möjligheten att grilla ägg , pannkakor, omeletter och allt annat du kan laga i en stekpanna. Med det här praktiska verktyget kan du vrida din grill i en kamin som ger dig nästan obegränsad mångsidighet. Först måste du hitta grillen som passar dig och din grill. Då behöver du lära dig några grunder för att göra matlagning lätt och roligt. I grund och botten är en gryta bara ett metallplåt, oavsett om det är rostfritt stål , gjutjärn eller emaljerad metall.

Griddle Size

Den rätta gallret för dig behöver ge dig det utrymme du vill ha både i gallerytan och grillutrymmet. Du kan få en grill som täcker hela grillområdet eller en mindre galler som lämnar dig med plats för att grilla också. Om du har en liten grill ska du noga ha en fullmatad griddle men om du har en stor grillyta kanske du vill lämna lite utrymme för grillning medan du har grillen på grillen. Du kan i allmänhet hitta galler i många olika former och storlekar. Har du en kullgrill med vattenkokare? Det finns runda grytor som passar den.

Charcoal Griddles

På en kolgrill måste du se till att grillen du får möjliggör tillräckligt med luftflöde. Det ska inte passa grillytan för nära eller elden kommer att svälta av syre på grund av lågt luftflöde. Annars kan du använda en grill på en kolgrill så enkelt som du skulle ha en gasgrill .

En sak att tänka på är dock att använda heta och fina zoner.

Vill du ha en mycket varm del av din grill och en medelhög sektion? Om så är fallet behöver du lägga mer kol på ena sidan av din kolgrill än den andra. Med en gasgrill med flera brännare kan du ha en brännare hög och den andra på medium för att skapa dessa olika kokzoner.

Griddle Secrets

Utomhuslagning på en grill är mycket lätt.

Att ha olika matlagningszoner är en bra idé så att du kan få mer mat runt som de blir kokta. Du vill också se till att du har någon form av olja eller smör passande. Om du inte använder en nonstick griddle behöver du laga mat med olja, laga mat eller smör för att hålla mat från att hålla fast. Varnas när man använder matlagningsprayer nära en öppen flamma. Matlagningssprayer kan vara mycket brandfarliga och så undviker du dem alla tillsammans eller ser till att du är extremt försiktig.

Griddle Safety

Det är en bra idé att ha en ugnsmitt eller liknande föremål tillgängligt när du grillar med en grill. De tenderar att flytta runt på dig och du kan behöva snabbt få dem tillbaka på plats. En välformad spatel är också ett måste.

Du bör också vara beredd att hantera överflödigt fett när du använder en grill. Om du till exempel lagar mycket bacon måste du se till att baconfett har någonstans att gå. Fett som faller i grillens öppna flamma är inte bra. Smörjfetter och flare-ups kan vara en stor fara, så se till att du inte slutar med ett överskott av fett på din grill. Håll det antingen avtappat eller planera på mat som suger upp fett.

Om du har en fettbrand på en gasgrill, stäng av gasen vid källan, lämna locket upp, evakuera säkert vad som helst du kan, och låt det brinna ut sig själv.

Häll aldrig vatten på smörjfett. Med en kolgrill, stäng luckorna och stäng locket på grillen tills det har svalnat och elden är helt död. Det tar ungefär 20 minuter.