Grekisk fylld Kål Rolls Recept (Lahanodolmathes)

Fylld Kål eller Lahanodolmathes (Lah-Hah-Noh-Dol-MAH-Thes) är en traditionell grekisk maträtt som vanligtvis tillverkas med Avgolemono (ägg-citron) sås. Den här versionen kombinerar det läckra kött- och risfyllningen med en salig tomatsås. Rullning av bladen är lätt att behärska. Det är i princip samma teknik som rullande Dolmathes från druvblad.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Ta bort kålens yttre lager och kassera.
 2. Vrid kålhuvudet över och använd en skarp kniv så mycket som möjligt av kärnan (stammen).
 3. Koka tillräckligt med vatten i en stor sopppanna för att sänka kålhuvudet.
 4. Koka hela kålhuvudet i 10-15 minuter eller tills bladen är snyggt anbud och kan lätt avlägsnas.
 5. I en stor mixskål, kombinera alla ingredienser utom tomatsås och olivolja. Blanda väl och lägg åt sidan.
 1. Ta försiktigt bort kålen från vattnet och dränera. Ta bort löven en efter en, var försiktig så att de inte riva dem.
 2. På en plan yta lägger du kålbladets åtsida uppåt med stamänden mot dig. Skär lövstammen för att ta bort eventuell tjock ryggrad kvar.
 3. Beroende på storleken på ditt löv, placera en del fyllnadsblandning i botten av bladet. Lämna utrymme för bladets sidor att vikas inåt mot mitten.
 4. Rul kålbladet mot toppen (borta från dig), var noga med att trycka på packningen i tätt. Rullprocessen liknar rullande Dolmathes från druvblad.
 5. Tillsätt 1/2 kopp olivolja till en nederländsk ugn eller stor plattbottenpanna med lock. Placera kålrullarna på sidan i pannan i täta rader. Försök att passa så många i ett enda lager som möjligt.
 6. Tillsätt tomatsås och tillräckligt med vatten för att knappt täcka toppen av kålrullarna. Invertera en värmebeständig tallrik ovanpå kålrullarna för att hålla dem nedsänkta under tillagningen.
 7. Låt vätskan koka och sänk sedan värmen och låt svalna under ca 1-1 / 2 till 2 timmar eller tills bladen är ömma och fyllningen kokas.
 8. Re säsong med salt och nymalt svartpeppar efter smak.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 133
Totalt fett 9 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 25 mg
Natrium 216 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 2 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)