Green Bean Red Onionsallad

Stekt gröna bönor och smaksatta röda lökar gör en utsökt och bortom lätt sommarsallad. Det verkar nästan för enkelt, eller hur? Och ändå är det en av de kombinationer där hela är större än summan av sina ödmjuka delar. Är det den skarpa löken mot de ödmjuka bönorna? den ljusa dressingen? Eller bara snapen på ljusa sommar smaker kommer tillsammans? Alla ovanstående är jag säker på.

Eftersom bönorna bara blir bättre, enligt min mening, som de vill in i dressingen, är det här en utmärkt maträtt att lämna in för sommarpottar, grillar, picknick och andra sammankomster där du vill ha mat som kan hänga lite och vara läcker .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Trim de gröna bönorna. Hur mycket du trimmer dem är en kombination av typ av böna till hands och personligt val. Gammeldags strängbönor behöver den strängen dras av; trots att många bönor har fått strängarna uppfödda, tycker jag fortfarande om att klämma upp ändarna, även om vissa kan se det som slöseri med tiden.
  2. Koka 1/4 kopp vatten i en stor stekpanna över hög värme. Tillsätt bönorna, strö över salt, täck och koka tills bönorna är skarpa, och vattnet förångas, ca 3 minuter. Skölj bönorna med kallt vatten, klappa dem ordentligt torrt och sätt dem åt sidan.
  1. Under tiden skalla och halva löken. Skär den i tunna halvmånar och lägg åt sidan. (Skölj skivorna med kallt vatten för att minimera den starka smaken av rålök , om du vill, var noga med att klappa dem ordentligt torrt innan du lägger dem till salladen.)
  2. I en stor skål (stor nog att kasta alla grönsaker), vispa ihop oljan, vinäger och senap. Tillsätt salt och peppar efter smak. *
  3. Sätt de kokta bönorna och skivad lök i skålen med förbandet och kasta för att bestrappa bönorna och löken noggrant. Du kan servera genast eller låta allt sitta och marinera lite innan du serverar (om du ska hålla det mer än ungefär en timme, täck och slappna av).

* Det bästa sättet att smaka på en salladsdressing är att doppa ett element som kommer in i salladen (i detta fall en grönböna) in i den och ta en bit - det ger dig det bästa sammanhanget för att bedöma den slutliga smaken.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 170
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 60 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 8 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)