Gör din egen Guava Jelly Roll

I Puerto Rico kallas en gelé en Brazo Gitano. Det finns en mängd olika smaker och fyllningar. Vår favorit är ett grundläggande tårta recept fyllt med en guava fruktsprid eller geléfyllning. Det är perfekt för desserter, teatime eller snacks.

Vad du behöver

Hur man gör det

Att göra kakan:

 1. Förvärm ugnen till 375 F (190 C).
 2. Smörj en gelépanna med smör och lina den med pergamentpapper för bakning och smörj sedan överst på papperspappret. Du borde sluta med smör på båda sidor av papperet.
 3. Slå äggvitorna med en elapparat på medium och en tillräckligt stor skål, tills de bildar mjuka toppar.
 4. Öka piparens hastighet och tillsätt sockret en matsked åt gången. Fortsätt slå blandningen tills äggvitorna bildar styva toppar. Stäng av bländaren och sätt denna blandning till sidan.
 1. I en annan skål, slå äggulorna med en gaffel tills det är luddigt och gult.
 2. I en tredje skål siktar du de torra ingredienserna: mjöl, bakpulver och salt.
 3. Vänd din uppmärksamhet till skålen med äggvita. Med en spatel viks du försiktigt i äggulorna till de vita. Fäll sedan in de torra ingredienserna. Slutligen rör försiktigt in vanilj.
 4. Häll smeten i gelépannan och sprida den jämnt ut.
 5. Placera kakan i mitten av den förvärmda ugnen och baka i 15 minuter (tills gyllene och en tandpetare sätts i mitten kommer ut ren). Medan kakan bakar, förbered en fuktig, ren handduk för att rulla kakan in. Handduken ska vara något större än kakan.
 6. Ta av kakan och stäng av ugnen. Låt kakan svalna i ca 5 minuter så att du kan hantera den. Det ska fortfarande vara lite varmt. Trim av den skarpa änden och sidorna.
 7. När du är redo att visa kakan dammar du den fuktiga handduken med pulveriserat socker. Vänd kakan upp och ner på den färdiga handduken. Skölj försiktigt av pergamentpapperet och kassera det.
 8. Rulla tårtan i handduken. Börja med den mindre sidan och rulla bort från dig. Ställ kakan åt sidan och låt det svalna medan du fyller på.

Gör Guava Fyllning:

 1. Använd en matprocessor, blanda guava-pastaen, saften och lust tills den är renad och mjuk nog att sprida.
 2. Vrid försiktigt ut kakan och fördela jämnt på påfyllningen. Torka sedan kakan fast i en gelé, använd handduken som ett hjälpmedel och placera sömsidan i botten. Om nödvändigt, trimma ändarna för att göra rullen snygg och presentabel.
 1. Placera rullen, sy sida nedåt, på en serveringsfat och garnera med mer socker. Tjäna.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 214
Totalt fett 8 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 121 mg
Natrium 252 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 4 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)