Gammaldags grillad persikafrukt

Pitmaster Anmärkning: I söderna drar munnen när stekt pajer nämns. Traditionellt stekas de i en panna med smör tills det är skarpt och brunt. För att värma upp saker har jag tagit den här traditionella efterrätten till grillen på gården. Genom att grilla persikorna innan du fyller på och sedan skar i degfickan över varmt kol kan du göra denna södra efterrätt till ett koleldad mästerverk.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Skär smör i 1/2-tums kuber och kyl.
 2. Mät vattnet och kyl det.
 3. I en liten blandningsskål tillsätt mjöl och salt och blanda väl. Tillsätt det kalla smöret tills blandningen liknar grova brödsmulor. Tillsätt långsamt vatten, blanda kontinuerligt tills en degboll bildas. Täta degbollen i GLAD® ClingWrap och sätt i kylskåp över natten.
 4. Sprinkla bänkskivan eller skärbrädet generöst med mjöl. Avlägsna degen från kylskåpet och placera på den melade prep-området, rulla ut till en tjocklek av 1/8 tum. Klipp degen i cirklar med 5 till 6 tums diameter. Avlägsna extra deg från prep-området för att rulla och göra mer pajskal. Skala omedelbart, lyft och vänd degen cirklarna så att de inte klibbar. Avkastningen ska vara 8 pajskal.
 1. Förvärm grillen tills den inre temperaturen når 400 grader Fahrenheit.
 2. I en liten skål lägg till socker gnugga ingredienser och blanda väl.
 3. Ta bort gropen från persikorna och skär varje persika i 8 kilar och ta bort huden.
 4. Belägga rikligt med persikakuggarna med sockerrörblandningen.
 5. Placera persikorna omedelbart på grillristen i 2 minuter på varje sida, eller tills de karamelliseras. Ta bort persikorna från grillen och tär dem i 1/2-tums bitar.
 6. Placera persikorna och smöret i en medium blandningsskål. När smöret smälter, tillsätt brunt socker och mjöl och blanda väl. Rör i apelsinjuice.
 7. Placera 2 hällande matskedar av persikafyllning på mitten av varje degkrets.
 8. Fuktar lätt degenes kanter med vatten. Vik degen i hälften och skapa en halvmåne med ferska fyllning. Tryck försiktigt pajkanterna och krympa dem med en gaffel.
 9. Förbered kolgrillristen genom att använda en grillborste och borsta på en lätt skikt olja.
 10. Överför pajerna till grillen och koka över direkt värme, avtäckt, i 3 minuter på vardera sidan eller tills degen blir en krispig guldbrun. Ta bort från grillen och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 477
Totalt fett 30 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 65 mg
Natrium 535 mg
kolhydrater 51 g
Kostfiber 4 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)